Dojučerašnji igrač iz Premijer lige BiH ispisao historiju Afričkog kupa nacija

Kada je došao u Tuzlu, Nsue je trebao biti jedno od najvećih pojačanja u historiji Premijer lige BiH. Međutim, postigao je samo jedan gol i nakon nekoliko mjeseci vratio se u Španiju
Emilio Nsue odve svoju selekciju u nokaut fazu africkog kupa bivsi fudbaler fk tuzla city
Samir Muratović i Emilio Nsue (Foto: FK Tuzla City)

Današnji program Afričkog kupa nacija otvoren je neočekivano efikasnom utakmicom između Ekvatorijalne Gvineje i Gvineje Bisau, a završena je rezultatom 4:2.

Pravi šou priredio je nogometaš kojeg smo doskora gledali na terenima širom Bosne i Hercegovine. Riječ je o iskusnom Emiliju Nsueu, koji je nosio dresove brojnih poznatih svjetskih ekipa, ali i Tuzla Cityja, prenosi Klix.ba.

Kada je došao u Tuzlu, Nsue je trebao biti jedno od najvećih pojačanja u historiji Premijer lige BiH. Međutim, postigao je samo jedan gol i nakon nekoliko mjeseci vratio se u Španiju.

Danas je ispisao historiju na Afričkom kupu nacija. Postao je najstariji igrač u historiji koji je postigao hat-trick (34 godine). Također, postao je i prvi igrač s hat-trickom na ovom kontinentalnom takmičenju nakon 2008. godine, što dovoljno govori o kakvom se podvigu radi jer su hat-trickovi zaista rijetkost na Afričkom kupu nacija.

Postigao je tri gola za Ekvatorijalnu Gvineju, a jedan je dodao Josete Miranda.

Nsue je tako svoju selekciju odveo u nokaut-fazu Afričkog kupa, a kako su odigrali u prva dva kola, mogli bi biti opasan rival bilo kome i od favorizovanih nacija. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *