Nevjerovatan početak Eura za Hrvatsku: Špancima očitali lekciju i slavili s 10 golova razlike!

Reprezentacija Hrvatske u Grupi B svoj naredni susret igra u nedjelju protiv Austrije, koja je danas pobijedila Rumuniju 31:24, dok će Špancima meč sa Rumunijom biti prilika za popravni
Nezamisliv bolji početak Eura: Hrvatski rukometaši savladali Španiju 39:29

(Luka Cindrić predvodio je Hrvatsku do iznimno vrijedne pobjede – Foto: HRS)

Hrvatski rukometaši potpuno su deklasirali reprezentaciju Španije u prvom kolu Evropskog prvenstva i stigli do velike pobjede od 39:29.

Hrvatska nije mogla ni zamisliti bolji početak Eura. Izdominirala je jednu od najjačih reprezentacija svijeta i osvojila vrlo važna dva boda.

Ivan Martinović i Mario Šoštarić sa osam, te Tin Lučin sa pet golova bili su najefikasniji u redovima Hrvatske, dok je kod indisponiranih Španaca bolji od ostalih bio je Aleix Gómez Abelló sa osam pogodaka.

Reprezentacija Hrvatske u Grupi B svoj naredni susret igra u nedjelju protiv Austrije, koja je danas pobijedila Rumuniju 31:24, dok će Špancima meč sa Rumunijom biti prilika za popravni.

TRENUTNA TABELA:

Hrvatska 2
Austrijja 2
Rumunija 0
Španija 0

Velika drama vidjena je u Grupi C, gdje je Mađarska pobijedila selekciju Crne Gore 26:24, iako su Crnogorci imali napad za poravnanje. Brzopleto su odigrali zadnji napad, a iz kontre su Mađari pogodili za važnu pobjedu.

Reprezentacija Srbije imala je protiv Islanda 27:24 dvije minute prije kraja susreta greškama ispustili pobjedu omogućivši Islanđanima da izjednače na 27:27.

TRENUTNA TABELA:

Mađarska 2
Island 1
Srbija 1
Crna Gora 0

U 2. kolu (14. januara) sastaju se: Crna Gora – Island, Srbija – Mađarska. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *