Hrabar otpor prvacima Evrope: Zmajevi nisu razočarali unatoč puno “prodatih” lopti!

Na ulasku u posljednjih 10 minuta Švedska je vodila sa 22:17 i to nakon što smo mi promašili tri napad za minus tri

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Švedske u prvom kolu Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Konačan rezultat glasio je 29:20.

Rukomet, reprezentacija BiH, RSBiH
(Tri teška poraza reprezentacije BiH kakva se ne pamte – Foto: RSBiH)

Iako su mnogi očekivali da će se aktuelni evropski prvak Švedska lako obračunati sa Zmajevima, te iako je vodila sa sedam razlike na poluvremenu naš tim je imao vrlo dobre periode igre. 

Sjajno smo započeli meč u odbrani i uspjeli usporiti Švedsku. Nakon 10 minuta igre bilo je 2:2. Otišli su Šveđani na plus dva i poveli sa 4:2, ali naš tim im nije dozvoljavao da se odlijepe na više od tri gola prednosti, što je unijelo nervozu u njihove redove. 

Iako smo se mučili u napadu, naša odbrana je djelovala jako dobro, a sve je pratio sjajni Benjamin Burić. Na 7:4 za Švedsku naša klupa je pozvala time out, ali on je nažalost više godio skandinavskoj selekciji. Od 20 do 26. minute Švedska pravi seriju od 5:1 i vodi sa 12:5. Do poluvremena je ostalo sedam razlike za Šveđane (14:7). 

U prvih šest minuta nastavka naš tim je napravio seriju od 4:1 i smanjio zaostatak na četiri gola (11:15). Nastavili smo igrati sjajnu odbranu, ali smo u napadu stali, no zaostatak je i u 42. minuti bio četiri gola (13:17). 

Eksplozija atmosfere u dvorani uslijedila je u 44. minuti, kada je nakon sjajne odbrane Benjamin Burić pogodio za minus tri (15:18). Uslijedilo je nezasluženo isključenje Terzića, a Švedska s penala dolazi do 19:15. 

Na ulasku u posljednjih 10 minuta Švedska je vodila sa 22:17 i to nakon što smo mi promašili tri napada za minus tri. 

Slično kao i u prvom poluvremenu uslijedio je pad u našoj igri i Švedska je vrlo brzo otišla na 26:18, a do kraja utakmice i povećala tu prednost za konačan rezultat 29:20. 

U prvoj utakmici naše grupe E selekcija Holandije je pobijedila Gruziju 34:29.

Na tabeli vode Švedska i Holandija sa po 2 boda, dok Gruzija i BiH nemaju bodova.

U 2. kolu grupe E (13. januara) BiH igra protiv Holandije, a Gruzija sa Švedskom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *