Počelo EP rukometaša: Francuzi na startu deklasirali Makedoniju!

Za najboljeg igrača susreta izabran je Hugo Descat koji je imao stopostotan učinak šutirajući 7 od 7
(Francuska se poluvrijeme mučila s Makedoncima, a onda su u nastavku pokazali da su jedan od favorita za osvajanje prvenstva Evrope – Foto: X)

Evropsko rukometno prvenstvo je počelo duelom Francuske i Makedonije koji se igrao u do kraja ispunjenoj Merkur-Spiel Areni u Dusseldorfu. Francuzi koji važe za trećeg favorit na ovom prvenstvu nisu ništa prepuštali slučaju i u prvom kolu su sa 39:29 savladali Sjevernu Makedoniju.

Uvodnih deset minuta prošlo je u igri ‘gol za gol’ bez velike rezultatske prednosti za bilo koju reprezentaciju, prvi su do prednosti od dva gola došli Makedonci pri rezultatu 8:10, ali nakon toga Francuzi prave seriju od 4:0 i dolaze do 12:10, te stečenu prednost postepeno povećavaju do +4 koliko su imali na poluvremenu koje je završeno 17:13.

U drugom poluvremenu Francuzi su nastavili igrati u dobrom ritmu te nisu davali puno prilika Makedoncima da se vrate i smanje rezultatski zaostatak. Naprotiv, Francuzi su došli i do +8 u jednom trenutku kada su imali prednost od 28:20, a do kraja su tu prednost povećali na +10 te slavili sa 39:29.

Najbolji u redovima Francuske reprezentacije bili su Hugo Descat sa sedam postignutih golova, Dylan Nahi sa šest pogodaka i Dika Mem sa pet golova, a Elohim Prandi je upisao pet asistencija. Za najboljeg igrača susreta izabran je Hugo Descat koji je imao stopostotan učinak šutirajući 7 od 7.

Najraspoloženiji u reprezentaciji Sjeverne Makedonije bio je pivot Žarko Peševski sa sedam postignutih golova.

Francuzi u narednom kolu igraju protiv Švicarske, a Sjeverna Makedonija će odmjeriti snage protiv domaćina Njemačke.

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa A
Francuska – Sjeverna Makedonija 39:29


U drugom susretu grupe, večeras od 20:45 sati sastaju se Njemačka – Švicarska.

TABELA A grupe

Sutra na teren izlaze i naši rukometaši koji će od 20:30 sati u Mannheimu igrati protiv Švedske. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *