U ponedjeljak počinju pripreme rukometaša Slobode, Evropa u fokusu

Pored ligaških obaveza, Tuzlake očekuje i evropsko proljeće protiv Krke iz Slovenije u februaru
rukomet, sloboda, pripreme
Rukometaše Slobode u proljeće očekuje i nastup u 4. kolu EHF Evropskog kupa (Foto: Arhiva)

Za ponedjeljak, 8. januar 2024. godine, zakazano je okupljanje i početak priprema za drugi dio sezone rukometaša tuzlanske Slobode, saopćeno je iz Kluba.

Tog dana bit će upriličena i konferencija za novinare, koja će biti održana u 12:00 sati u prostorijama SKPC Mejdan (bivša Strelicija).

Povod press konferencije jeste okupljanje igrača i početak priprema za drugi dio sezone. Novinarima će se, kako je najavljeno, obratiti šef Stručnog štaba Mirko Mikić i jedan od rukometaša ekipe. Osvrnut će se na završenu polusezonu te ono što ekipi predstoji u proljetnom dijelu, između ostalog i Evropski kup koji crveno- crne čeka u februaru.

Okupljanje i prvi trening su zakazani isti dan u 13 sati u Maloj dvorani Mejdana.

Ekipa Slobode je jesenji dio sezone završila na šestom mjestu sa osvojenih 12 bodova u isto toliko odigranih utakmica. Crveno- crni su upisali pet pobjeda, pet poraza i dva remija.

Prvenstvo se nastavlja sredinom februara, kada crveno- crni dočekuju Slogu iz Doboja.

Pored ligaških obaveza, Tuzlake očekuje i evropsko proljeće budući da su izborili prolazak u osminu finala EHF Evropskog kupa. Tako će rukometaši Slobode odmjeriti snage sa MRK Krka iz Slovenije, a prva utakmica je na rasporedu 10. ili 11. februara ove godine. (t)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *