Banja Luka: Vozač BMW-a udario policajca pesnicom nakon nepropisnog parkiranja

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je ukazana na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

vozac bmw-a nakon sto je nepropisno parkirao vozilo u banjoj luci udario policajca
Prilikom privođenja prijetio policijskim službenicima (Foto: Ilustracija)

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su izvršili kriminalističku obradu J. K. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i “Ugrožavanje sigurnosti”.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici nadležne policijske stanice su oko 02:00 sata sinoć u ulici Ive Lole Ribara u Banjoj Luci uočili nepropisno parkirano putničko vozilo marke “BMW”, nakon čega je na lice mjesta došlo specijalno vozilo “Pauk” sa ciljem premiještanja navedenog vozila.

U trenutku pripremnih radnji iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašla je osoba J. K. koja je sjela u navedeno vozilo i naglo ga startovala, te pomjerila nekoliko metara, a potom je izašao iz vozila i prišao policijskim službenicima, kojom prilikom se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i upotrebom fizičke snage napalo jednog policijskog službenika na način da mu je zadao udarac zatvorenom pesnicom u predjelu glave, uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesne povrede.

Prilikom dovođenja u policijsku stanicu J.K. je uputio ozbiljne prijetnje dvojici policijskih službenika, što je kod istih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je ukazana na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a J. K. će večeras uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *