Mršav sportski vikend: Rukometaši Slobode protiv Goražda do novih bodova?

Sloboda bi pobjedom mogla prestići Leotar i Konjuh i sa 12 bodova na 6. mjestu "prezimiti" do februarskog nastavka prvenstva
Rukomet, EHF Cup, Slobod, Mirko Mikic
Trener Slobode Mirko najavio je pobjedu protiv Goražda (Foto. D. Zabuš)

Sportski vikend u Tuzli veoma je mršav. Praktično, jedina utakmica koja je danas na rasporedu jeste susret u Mejdanu između rukometaša Slobode i Goražda.

Ova utakmica na rasporedu je u 16 sati, a ulaznica košta 5 KM.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare trener Slobode, Mirko Mikić i rukometaš, Marko Lukić, najavili su pobjedu crveno-crnih pod uslovom, kako je naglasio Mikić, da igrači budu fokusirani na razrađenu taktiku, da budu decidni u realizaciji, odgovorni, a ne kao na nekim prethodnim utakmicama kada se igralo komotno i sa velikim brojem tehničkih pogrešaka.

Sloboda bi pobjedom mogla prestići Leotar i Konjuh i sa 12 bodova na 6. mjestu “prezimiti” do februarskog nastavka prvenstva.

Podsjetimo, Sloboda je do sada odigrala četiri domaće utakmice, tri je riješila u svoju korist, a jedini bod izgubila je protiv Konjuha (27:27).

S druge strane, ekipa Goražda gostovala je pet puta, doživjela je četiri poraza, a jedinu pobjedu ostvarili su protiv Hercegovine u Nevesinju (27:29).

Što se ostalih tuzlanskih ekipa tiče, košarkaši susret 12. kola prvenstva BiH protiv Širokog igraju 27. decembra (19 h), dok košarkašice Jedinstva sutra u okviru 10. kola prvenstva BiH gostuju u Trebinju kod Leotara (16,30 h). (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *