Real Madrid pregazio Partizan, blistao je Džanan Musa

Početkom posljednjeg perioda Real je vodio 76:51, tako da su do kraja rutinski odradili utakmicu do konačnih i pomenutih 91:75
Dzanan Musa, Euroliga, kosarka
(Džanan Musa ubacio 23 poena – Screenshot)

Košarkaši Reala večeras su u Madridu u Euroligi pregazili beogradski Partizan kojeg su savladali s 16 poena razlike, na kraju je bilo 91:75.

Apsolutno zaslužena je to bila pobjeda Kraljevskog kluba koja je mogla biti i uvjerljivija, s obzirom da su domaći u pojedinim trenucima meča vodili i sa 27 poena razlike.

Real je već u prvoj četvrtini igrao ofanzivnu košarku. Kraljevi su prvi period dobili rezultatom 26:19 na krilima našeg Džanana Muse koji je nevjerovatno otvorio susret.

Musa je u prvom poluvremenu na parketu proveo 11 minuta i za to vrijeme postigao čak 16 poena.

Početkom posljednjeg perioda Real je vodio 76:51, tako da su do kraja rutinski odradili utakmicu do konačnih i pomenutih 91:75.

U redovima Reala prvo ime bio je naš Džanan Musa koji je odigrao ponajbolju utakmicu sezone. Meč protiv Partizana završio je sa 23 poena, četiri skoka i dvije asistencije odigravši dvadesetak minuta susreta.

Kod Reala zapaženi su bili još Pirier sa 14 poena i Hezonja koji je susret završio također sa 14 ubačenih koševa.

U timu Partizana raspucan je bio Caboclo sa 18 poena, a zapaženu rolu je imao Vukčević koji je susret završio sa 12 ubačenih poena. (ag)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *