Zrinjski pobjedom protiv Sarajeva ostao u trci za Borcem

Zrinjski je ovom pobjedom smanjio zaostatak za prvoplasiranom ekipom Borca na sedam bodova i jesenji dio polusezone će završiti na drugom mjestu

Kraj jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine donio nam je ujedno i veliki derbi susret između domaćeg Zrinjskog i gostujuće ekipe FK Sarajevo. Na kraju derbija više razloga za slavlje imao je domaćin koji je slavio rezultatom 2:0.

Domaćin je meč počeo u sljedećem sastavu: M. Marić, J. Ćorluka, D. Zlomislić, F. Sabljić, T. Kiš, S. Radić, M. Malekinušić, A. Ivančić, K. Memija, M. Senić, N. Bilbija, a trener gostiju Simon Rožman počeo je susret sa ovih 11 igrača: L. Rogić, E. Duraković, R. Oliviera, A. Hasić, E. Julardžija, A. Beganović, M. Ančić, N. Anđušić, M. Đuričković, M. Buljubašić,M. Mustafić.

U prvih deset minuta nije bilo izglednih prilika ni na jednoj strani, a na prvi kakav takav pokušaj čekali smo do 12. minute kada je Damir Zlomislić šutirao pored gola Sarajeva.

Gosti su prvi put zaprijetili udarcem u okvir gola u 18. minuti kada je nakon pogreške Zlomislića šutirao Mustafić, ali je golman domaćina Marić bio dobro postavljen i odbranio udarac igrača Sarajeva.

Prvi upisani igrač u bilježnicu glavnog sudije bio je kapiten domaćih Nemanja Bilbija.

U 33. minuti centaršut Ćorluke, Rogić nije najbolje reagovao, lopta se odbila do Sabljića koji je prvo izblokiran, a nakon toga i oboren, glavni sudac Irfan Peljto pokazao je na bijelu tačku.

Šutirao je Bilbija, ali pogađa stativu i lopta se od Rogića odbija u korner.

Ćorluka ponovo centrira u 40. minuti, a loptu nisu dovoljno dobro izbacili odbrambeni igrači Sarajeva, ona je došla do Memije koji glavom asistira Nemanji Bilbiji koji se sjajno snašao i postigao gol za 1:0.

Gol protiv Sarajeva je bio 15. gol Nemanje Bilbije koji je i najbolji strijelac naše lige u dosadašnjem dijelu sezone.

Damir Zlomislić u 44. minuti sjajno reaguje nakon centaršuta Tomislava Kiša i donosi Zrinjskom prednost od 2:0.

Sjajna solo akcija i udarac Mustafića koji je odbranio Marko Marić u 65. minuti je bila najbolja prilika u drugom poluvremenu.

Zbog vatrometa i bakljade na ‘Stajanju’ sudija Peljto je u 70. minuti nakratko prekinuo utakmicu.

Uprkos većem posjedu lopte ekipa Sarajeva nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti golu Marića koji je zbog zadržavanja vremena dobio žuti karton.

Zrinjski je ovom pobjedom smanjio zaostatak za prvoplasiranom ekipom Borca na sedam bodova i jesenji dio polusezone će završiti na drugom mjestu, dok FK Sarajevo završava kao četvrta ekipa na tabeli sa 33 boda koliko ima i trećeplasirani Velež koji je na trećem mjestu zbog bolje gol razlike.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 18. kolo:
Zrinjski – Sarajevo 2:0 (N: Bilbija 40’, D. Zlomislić 44’)

KONAČNA TABELA PRVOG DIJELA PRVENSTVA

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *