Težak poraz rukometaša Slobode: Sjajno prvo, očajno drugo poluvrijeme!

U nastavku kao da se kontra Izviđača pojavila neka druga, manje skoncentrisana i agresivna ekipa. Za pet minuta domaći igrači se poveli 23:19, a u 44. minuti bilo je velikih 31:23! Odbrana gostiju kao da nije postojala
rukometaši slobode u osmini finala evropskog kupa izvukli prvoligasa slovenije mrk krka
Sloboda je u Ljubuškom doživjela najteži poraz u prvenstvu (Foto: Arhiva)

U derbi susretu 12. kola Premijer lige za rukometaše, večeras je u Ljubuškom ekipa Izviđača CO pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 39:32 (18:18).

Po rezultatu se vidi da je prvo poluvrijeme bilo veoma dobro, a da su u drugom “crveno-crni” igrali očajno. Gotovo bez odbrane i za to vrijeme primili su čak 21 gol, od kojih više od polovine s krila. Sedam odbrana Zdravka Čajića učinak je tuzlanskih golmana (tu je i jedan “sedmerac”) i svakako nije za pohvalu.

Izviđač je vodio cijelo prvo poluvrijeme, u jednom trenutku prvog poluvremena i s 3 gola “viška”, ali je Sloboda u zadnje minute tri golovima Gabrierija izjednačila (18:18). Tim rezultatom otišlo se na odmor. Da ponovimo, u zadnjoj sekundi Čajić je odbranio Pavlovićem šut sa 7 metara za “egal”.

U nastavku kao da se kontra Izviđača pojavila neka druga, manje skoncentrisana i agresivna ekipa. Za pet minuta domaći igrači se poveli 23:19, a u 44. minuti bilo je velikih 31:23! Odbrana gostiju kao da nije postojala.

Na trenutak su smanjili prednost Mikićevi izabranici pa je u 52. minuti rezultat glasio 33:28. Veliki peh bilo je treće isključenje Kurteša u 54. minuti, pa je odbrani bilo još više “propuha”, da bi na koncu Skauti slavili s velikih 39:32, što je najveći od pet poraza Slobode u dosadašnjem toku prvenstva.

Ne može se igrati bez odbrane. Primili smo 39 golova, što očito govori o problemima u defanzivi i dekoncentraciji – sukus je izjave trenera Slobode, Mirka Mikića, nakon završetka utakmice u Ljubuškom.

Za Izviđač su najčešće pogađali: Šaravanja 10, Dželilović 8, Pavlović 6, Odak 4 gola…

U ekipi Slobode Gabrieri i Kurteš postigli su po 6 golova, Lukić i Pavlak po 4, Knežević i Janković po 3, R. Čajić i Buljina po 2, Suhonjić 1 gol.

Poslije ovog kola, na tabeli vodi Gračanica sa 19 bodova (-1), Borac ima 17, Izviđač 15 (-2), dok je Sloboda trenutno na 7. mjestu sa 10 bodova.

Tuzlaci prvi dio prvenstva završavaju idućeg vikenda utakmicom u Mejdanu protiv Goražda. (mp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *