Zrinjski se hrabrom igrom i remijem časno oprostio od Evrope

Majstorija Malekinušića u 87. minuti za ogromnu radost navijača Zrinjskog i za poravnanje rezultata. Strijelac gola za Zrinjski uz ovacije je napustio teren u 92. minuti

FOTO: Facebook/HŠK Zrinjski

Zrinjski je odigrao posljednju utakmicu u okviru UEFA Konferencijske lige, u Mostar je stigla ekipa Aston Ville koja je imala epitet favorita, ali izuzetno hrabra i borbena igra isplatila domaćinu i konačan rezultat bio je 1:1 (0:0)

Stadion “Pod Bijelim Brijegom” je ispunjen do posljednjeg mjesta i meč je počeo u sjajnoj atmosferi. Za Zrinjski će ovo biti oproštajna utakmica kada su u pitanju evropska takmičenja u ovoj sezoni jer Plemići imaju samo tri osvojena boda u dosadašnjem dijelu grupne faze.

Gosti iz Birminghama u meč ulaze kao prvoplasirana ekipa grupe, sa 12 bodova.

Domaćin je u ovaj meč ušao u ovom sastavu: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Zlomislić, Čanađija, Ivančić, Malekinušić, Ćuže, Bilbija, a gosti iz Birminghama su počeli u ovom sastavom: Marschall, Cash, Konsa, Torres, Luiz, Dendoncker, Moreno Zaniolo, Duran, Ramsey, Moreno.

Meč je poćeo prilikom Zaniola, ali je njegov udarac otišao preko gola. Čanađija je već u 5. minuti zbog oštrog starta dobio žuti karton, na prvi korner domaći su čekali do 9. minute.

Uslijedio je mirniji period igre bez velikih prilika i trajao je sve do 20. minute kada je Cash šutirao, ali je Marić intervenisao. Posjed lopte je bio na strani gostiju u 30. minuti je procentualno izgledao 24%-76% u koristi gostiju.

Zbog umora ili obnovljene povrede Čanađija je zamijenjen u 34. minuti uz ovacije sa tribina, a na terenu je Tomislav Kiš.

Nastavlja se igrati na sredini terena bez izglednih prilika, viđeno je samo sedam udaraca, od čega samo četiri u okvir gola, sva četiri uputili su gosti, dakle Zrinjski je bez udarca u okvir gola, a igra se 43. minuta.

Mađarski sudija, Balasz Berke je odlučio nadoknaditi tri minute u prvom poluvremenu u kojima nije bilo promjene rezultata i prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Mreže su mirovale sve do 61. minute kada je nakon centaršuta McGinna lopta stigla do Zaniola koji je primio u kaznenom prostoru domaćina i postigao gol za vodstvo gostiju.

Imao je i Zrinjski priliku u 75. minuti kada je Ćorluka šutirao pored gola, a šest minuta kasnije možda i najbolja šansa za domaćine, ali Hrvanović nije uspio iskoristiti grešku gostujuće odbrane i donijeti radost domaćim navijačima koji neprestano pružaju sjajnu podršku.

Još jedna prilika za Hrvanovića, ali je zbog poteza viška i ona ostala neiskorištena.

Majstorija Malekinušića u 87. minuti za ogromnu radost navijača Zrinjskog i za poravnanje rezultata. Strijelac gola za Zrinjski uz ovacije je napustio teren u 92. minuti.

U drugom susretu grupe E snage su odmjerili Legia i AZ Alkmaar, pobjedu je ostvarila domaća ekipa rezultatom 2:0 i završila kao drugoplasirana u grupi.

UEFA Konferencijska liga, 6. kolo
Zrinjski – Aston Villa 1:1 (N. Zaniolo 61’, M. Malekinušić 87’)


TABELA GRUPE E

(SC, TL – Foto: HŠK Zrinjski, FB)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *