Večeras u Tuzli Božićni koncert uz nastup HPD “Lipa” iz Osijeka

Ulaz na Božićni koncert je slobodan, dobro nam došli! - poručili su organizatori ovog kulturnog događaja
Bozicni koncert, HPD Lipa, Osijek
Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” svojim nastupom u Tuzli upotpunit će blagdansko ozračje (Foto: Facebook)

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan u Tuzli će verčeras 16. prosinca/decembra, s početkom u 19 sati, upriličiti tradicionalni Božićni koncert u Hrvatskom kulturnom centru Sveti Franjo u Tuzli.

Kako ranijih godina, kada su u Tuzli gostovali poznati sastavi, orkestri, solo i operni pjevači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, tako i ove godine organizatori planiraju upriličiti istinsku glazbenu poslasticu za sve prijatelje, goste, sugrađane i sve one koji prate rad Društva.

Ovaj će put u našem gradu ugostiti članove Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka.

Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ osnovano je 1876. godine i jedno je od najstarijih amaterskih pjevačkih društava u Republici Hrvatskoj. Mješoviti zbor danas broji oko 50 aktivnih članova. Umjetničko vodstvo od 1996. čine dirigentica Valerija Fischbach te kodirigentica Ozana Tomić i Lidija Neznanović, a klavirski korepetitor je Igor Rončević.

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” zahvaljujući pozivu Hrvatskog kulturnog društva ,,Napredak” Tuzla, ima čast i zadovoljstvo predstaviti se po prvi put tuzlanskoj publici, a ujedno i ostvariti svoje prvo gostovanje u Bosni i Hercegovini. Predstavljanje Društva, ali i hrvatske kulture i kulture grada Osijeka, kao i jačanje odnosa dvaju prijateljskih gradova ciljevi su ovoga gostovanja te zahvaljujemo organizatorima na ukazanoj prilici”, kazala je za Hrvatski Glasnik dirigentica Valerija Fischbach.

Na njihovu će se repertoaru naći skladbe hrvatskih i svjetskih kompozitora različitih stilskih obilježja te obrade folklornih i popularnih pjesama, a cappella ili uz instrumentalnu pratnju.
Ostvaren je i niz projekata u suradnji sa simfonijskim orkestrima, zborovima i solistima: Requiem W. A. Mozarta i G. Verdija, IX. simfonija L. van Beethovena, Messiah G. F. Handela..

Ulaz na Božićni koncert je slobodan, dobro nam došli! – poručili su organizatori ovog kulturnog događaja. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *