Zrinjski na užasnom terenu savladao Široki Brijeg i zadržao priključak za Borcem

Ekipa Širokog Brijega tako je produžila niz bez pobjeda na osam utakmica, dok je ekipa Zrinjskog ovom pobjedom preuzela drugu poziciju od ekipe Sarajeva.
(Po teškom terenu Zrinjski je opravdao ulogu favorita i osvojio je tri nova boda dok Široki gubi svaku nadu u mogućnost izlaska u Evropu – Foto: HŠK Zrinjski, FB)

Završena je i posljednja utakmica 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između ekipa Širokog Brijega i Zrinjskog, a pobjedu odnose gosti iz Mostara.

I u ovoj utakmici ekipa Širokog Brijega bila je domaćin na Stadionu Mokri Dolac u Posušju, s obzirom da je u toku rekonstrukcija terena na Stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Zbog loših vremenskih uslova teren na Mokorm Docu danas je bio u očajnom stanju i pravo je čudo da je utakmica završena bez većih povreda igrača obje ekipe.

U “”hercegovački derbi” agilnije je ušla ekipa Širokog Brijega. U osmoj minuti Chinedu se našao u dobroj poziciji i iz blizine šutirao, ali golman gostiju odlično brani.

Čanađija je dobro šutirao sa 20-ak metara u 18. minuti, ali lopta odlazi malo preko gola domaćih. U 23. minuti Bilbija nakon centaršuta Ćorluke se našao u dobroj poziciji, ali ne pogađa gol.

U 34. minuti Zrinjski stiže do vodstva. Nakon jednog duela sa golmanom domaćih, oni su tražili prekršaj, međutim sudija nije ništa pokazao, igra se nastavila a pogodak postiže Ivančić.

Iz prve ozbiljne prilike u drugom poluvremenu viđen je i novi pogodak za goste. Nakon centaršuta Čanadžije lopta nadlijeće nekoliko igrača, do nje dolazi Bilbija i postiže svoj novi pogodak, odnosno 19. u svim takmičenjima.

Prvu ozbiljnu priliku za domaće bilježimo tek u 67. minuti kada Mamić šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola.

U 82. minuti Ćuže šutira sa velike udaljenosti, ali lopta odlazi preko gola domaćih. Minutu poslije i Radić je šutirao nakon kornera, ali golman gostiju brani.

U finišu utakmice, tačnije u 88. minuti viđena je jedna sporna situacija. Domaći su tražili jedanesterac jer su tvrdili da je jedan igrač Zrinjskog igrao rukom, ali glavni sudija se nije oglašavao. Već u narednom napadu, na drugoj strani, Sablić promašuje odličnu priliku i ne uspijeva pogoditi doslovno prazan gol sa nekih 15 metara udaljenosti.

Ekipa Širokog Brijega tako je produžila niz bez pobjeda na osam utakmica, dok je ekipa Zrinjskog ovom pobjedom preuzela drugu poziciju od ekipe Sarajeva. U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone ekipa Širokog Brijega će gostovati ekipi Zvijezde 09, dok će ekipa Zrinjskog ugostiti upravo ekipu Sarajeva.

17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Široki Brijeg 0:2 Zrinjski (Ivančić 34’, Bilbija 57’)

Stadion: Mokri Dolac (Posušje). Sudija: Darko Gedžić. Žuti kartoni: Kuprešak, Dadić, Musa (Široki Brijeg), Jakovljević (Zrinjski).

ŠIROKI BRIJEG: Tomić T.A., Šaravanja, Capan (Bašić), Chinedu, Kpan (Plazonja), Buljan, Mamić, Musa, Ćavar (Matić), Kuprešak (Lukić), Dadić.

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Čanađija (Kiš), Bradarić, Sabljić, Ivančić (Hrvanović), Malekinušić (Ćuže), Bilbija (Ramić).

TABLICA POSLIJE 17. KOLA

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *