Rukometaši Gračanice u zaostaloj utakmici 10. kola bolji od Slobode

Poslije 10. kola na tabeli vode Gračanica i Borac sa po 15 bodova, dok je Sloboda na 9. mjestu sa 8 bodova.
Rukomet, Gracanicva, Sloboda
Kantonalni derbi pripao je igračima Gračanice (Foto: D. Zabuš, arhiva)

Rukometaši Gračanice prekinuli su prvenstveni niz od četiri utakmice bez poraza tuzlanske Slobode, a nastavili svoj, trećom uzastopnom pobjedom.

U zaostaloj utakmici 10. kola, odigranoj večeras u Sportskoj dvorani Luke u Gračanici, domaći tim pobijedio je rezultatom 31:26 (15:13) i tako se pridružio vodećem Borcu na vrhu prvenstvene tabele.

Na igračlima Slobode osjetio se itekako umor od putovanja i nastupa u EHF Evropa kupa protiv Sport Toto Cluba iz Ankare, koji su, kao što je poznato, uspješno apsolvirali izborivši plasman u osminu finala ovog takmičenja, dok je Gračanica ranije ispala.

Prvo poluvrijeme bilo je rezultatski prilično izjednačeno i tek u finišu domaći igrači ostvarili su prednost veću od jednog gola, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 15:13.

U drugom dijelu, odmorniji i motiviraniji, rukometaši Gračanice napravili su razliku koja im je osigurala pobjedu nad tradicionalnim rivalom.

Poslije 10. kola na tabeli vode Gračanica i Borac sa po 15 bodova, dok je Sloboda na 9. mjestu sa 8 bodova.

U pobjedi Gračanice Adnan Isaković je zabio 7, Luka Karanović i Omer Mehmedović po 5, a Adi Džinović 4 gola.

Za Slobodu su pogađali: Marino Gabrieri 10, Mirko Mišetić 6, Renato Čajić 4, Emir Suhonjić i Aleksandar Kurteš po 2, te Lazar Janković i Muharem Milkunić po 1 gol. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *