Senzacija sezone: Zvijezda 09 pobijedila Zrinjski 2:1

U 68. minuti novi gol za Zvijezdu 09. Godsvil upisuje drugu asistenciju na ovoj utakmici a strijelac gola bio je Saliman

premijer liga bih 16 kolo fk zvijezda '0 - hsk zrinjski
Fudbaleri Zvijezde ‘09 pobjedili Zrinjski i ostvarili drugu pobjedu u sezoni )Foto: SCsport)

U posljednjoj utakmici 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, meč su odigrali Zvijezda 09 i mostarski Zrinjski. Utakmica je završena rezultatom 2:1.

U 20. minuti prva velika šansa na utakmici. Ćuže je izašao sam na Damjanovića nakon dobre akcije gostiju ali sjajno je odbranio golman Zvijezde 09. Pet minuta poslije, Vukoja snažno šutira ali brani to Marić.

U 51. minuti šok za goste. Ćorluka je pogriješio a Godsvil je sjajno uposlio Vukoju koji je pogodio za vodstvo domaćina.

Kiš je pokušao u 53. minuti ali nije ugrozio gol Zvijezde. Minut polsije penal za Zrinjski. Ponjević je faulirao Malenkinušića i dobio žuti karton. Siguran realizator penala bio je Nemanja Bilbija.

U 68. minuti novi gol za Zvijezdu 09. Godsvil upisuje drugu asistenciju na ovoj utakmici a strijelac gola bio je Saliman.

Senzacija prvenstva!

Zvijezda 09 – Zrinjski 2:1

(Vukoja 51’, Bilbija 56’, Saliman 69’)

Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Veličković, Godswill, Saliman, Ponjević, Šapić Vukoja, Maksimović.

Zrinjski: M.Marić, Ćorluka, Zlomislić, Radić, Ramić, Batarelo, Memija, Kiš, Malekinušić, Ćuže, Bilbija (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *