Vanja Gorčevska (14) je ubijena, nađeno tijelo, umiješano više osoba

Osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inozemstvu, a jedna se osoba nalazi u policijskoj post

(Za Vanjom Gorčevskom tragao je cijeli region – Foto: Index.hr)

Djevojčica Vanja Gorčevska (14) iz Skopja, koja je nestala u ponedjeljak 27. novembra na putu do škole i za kojom je tragala cijela regija, pronađena je mrtva.

Kako je objavilo makedonsko državno odvjetništvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Ovo ubojstvo je, kako navode, povezano s još jednim ubojstvom u Makedoniji. 

Naime, pronađeno je i mrtvo tijelo Panča Ž. (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24.11.2023. a tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje, prenosi Index.hr.

Osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inozemstvu, a jedna se osoba nalazi u policijskoj postaji.

Ranije je tijekom istrage pronađeno zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja dostavljeni su materijalni dokazi za umiješanost osoba, za što će nakon kompletnog dokumentiranja predmeta biti podnesene odgovarajuće kaznene prijave, u suradnji s državnim odvjetnikom, navodi se u priopćenju makedonskog Državnog odvjetništva. 

Državni tužitelji iz Ureda osnovnog javnog tužiteljstva Skoplje i iz Ureda osnovnog javnog tužiteljstva Veles izvršili su očevid na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih, objavili su makedonski tužitelji. Izdane su naredbe za obdukciju tijela stradalih i pravilnu identifikaciju. Izdane su i naredbe za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza s obje lokacije.

U danima nakon nestanka dvije osobe, tužitelji su izdali naloge za pretrage više lokacija, osiguranje snimaka videonadzora, lociranje na temelju baznih stanica, analizu i vještačenje elektroničkih uređaja, vještačenje materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobile povezane  događajem. 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *