Liga prvaka: Ludnica u Lisabonu, Real preokretom do pobjede protiv Napolija (Foto)

Ranije večeras, u terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice iz grupa A i B. Galatasaray i Manchester United su remizirali rezultatom 3:3 u uzbudljivom susretu, a PSV je u posljednjim trenuncima utakmice došao do velikog preokreta i pobjede nad Sevillom u gostima rezultatom 3:2.

Večeras je u terminu od 21:00 odigrano šest utakmica Lige prvaka čime je kompletirano peto kolo najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Europi.

Ranije večeras, u terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice iz grupa A i B. Galatasaray i Manchester United su remizirali rezultatom 3:3 u uzbudljivom susretu, a PSV je u posljednjim trenuncima utakmice došao do velikog preokreta i pobjede nad Sevillom u gostima rezultatom 3:2.

U terminu od 21:00 igralo se šest utakmica. U okviru grupe A susreli su se Bayern Munchen i Kopenhagen. U relativno izjednačenoj i mirnoj utakmici nije bilo pogodaka ni pobjednika, što domaću ekipu i navijače previše ne brine jer su već ranije osigurali plasman u narednu fazu. Kopenhagena, zajedno sa Manchester Unitedom i Galatasarayom očekuje odlučujuće posljednje kolo u kojem će se znati putnici u narednu fazu takmičenja i UEFA Europsku ligu, kao i tim koji će biti potpuno eliminisan iz takmičenja.

Rezultati grupe A:

Bayern Munchen 0:0 Kopenhagen

TABLICA

U okviru grupe B susreli su se Arsenal i Lens. Ekipa iz Londona je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika, a ono je okončano sa vodstvom Arsenala od čak 5:0. Havertz je u 13. minuti “načeo” goste, na 2:0 je povisio Gabriel Jesus u 21. minuti, na 3:0 Saka u 23. minuti, na 4:0 Martinelli u 27. minuti a za 5:0 je pogodio Odegaard u nadoknadi vremena. Konačnih 6:0 postavio je Jorginho iz penala u 86. minuti.

Rezultati grupe B:

Arsenal 6:0 Lens (Havertz 13’, Gabriel Jesus 21’, Saka 23’, Martinelli 27’, Odegaard 45+1’, Jorginho (p) 86’)

TABLICA

U okviru grupe C snage su odmjerili Real Madrid i Napoli, te Braga i Union Berlin. Gosti iz Italije su stigli u vodstvo pogotkom Simeonea u devetoj minuti, ali “Kraljevi” dolaze do preokreta pogocima Rodryga u 11. i Bellinghama u 22. minuti. Napoli početkom drugog poluvremena, odnosno u 47. minuti dolazi do izjednačenja pogotkom Anguissa. Novo vodstvo Real Madridu donosi Paz pogotkom u 84. minuti utakmice, a pobjedu potvrđuje Joselu u posljednjim trenucima nadoknade vremena.

U duelu između Brage i Union Berlina nije bilo pobjednika. Domaći su najprije, u 30. minuti, ostali sa igračem manje nakon što je Niakate dobio direktan crveni karton nakon jednog oštrog starta. Gosti su dobro iskoristili brojčanu prednost na terenu i do vodstva su stigli u 42. minuti pogotkom Gosensa. Portugalska ekipa dolazi do izjednačenja u 51. minuti pogotkom Djaloa.

Rezultati grupe C:

Real Madrid 4:2 Napoli (Rodrygo 11’, Bellingham 22’, Paz 84’, Joselu 90+4’ – Simeone 9’, Anguisse 47’)

Braga 1:1 Union Berlin (Djalo 51’ – Gosens 42’)

TABLICA

U grupi D je viđena možda i najuzbudljivija utakmica večeri. Sastali su se Benfica i Inter, a već nakon 45 minuta portugalski tim je vodio sa 3:0. Sva tri pogotka je postigao fenomenalni Joao Mario, u petoj, 13. i 34. minuti. Ono što je zanimiljivo je da je Joao Mario upravo iz Intera stigao u Benficu u ljeto 2021. godine. Međutim, u drugom poluvremenu gosti iz Italije se vraćaju u igru. Najprije pogotkom Arnautovića u 51., a zatim i pogotkom Fratessija u 58. minuti. Do izjednačenja Inter dolazi pogotkom Sancheza iz penala u 72. minuti. Benfica je susret završila sa igračem manje jer je Antonio Silva u 86. minuti dobio direktan crveni karton nakon jednog oštrog starta nad igračem Benfice.

U drugom susretu grupe D Real Sociedad i Salzburg su odigali susret bez golova i pobjednika. Domaći su bili daleko kvalitetnija ekipa koja je dominirala kroz cijelu utakmicu, ali nije uspjela kapitalizovati tu dominaciju. U redovima Salzburga cijelu utakmicu je odigrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić koji je u nadoknadi vremena zaradio i žuti karton.

Rezultati grupe D:

Benfica 3:3 Inter (Joao Mario 5’, 13’, 34’ – Arnautović 51’, Fratessi 58’, Sanchez (p) 72’)

Real Sociedad 0:0 Salzburg

TABLICA

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *