Derbi kola rukometaša: Sloboda u Boriku remizirala protiv Borca!

Borcu je ovo prvi od pet domaćih susreta u kojima nisu ostvarili pobjedu, Slobodi je četvrti meč u nizu bez poraza - tri pobjede i ovaj remi
rukomet, sloboda, pavlak
Dobra utakmica Marija Pavlaka uz 9 golova (Foto: Arhiva)

Derbi 8. kola Premijer lige BiH, koji su večeras u dvorani Borik u Banjoj Luci odigrali vodeći Borac m:tel i tuzlanska Sloboda, po svemu je mogao zadovoljiti publiku u dvorani i pokraj TV ekrana.

Poslije velike i izjednačene borbe, prožete sjajnom igrom u defanzivi, Borac m:tel i Sloboda remizirali su odigravši 22:22 (12:12).

Domaći su u prvom poluvremenu češće bili u rezultatskoj prednosti, najvišće 7:5 (17.), a Tuzlaci su uzvratili u finišu ovog dijela kada su poveli 10:12 (Pavlak, 29. minua). Poluvrijeme je ipak završeno neriješeno – 12:12, uz 6 golova Pavlaka.

Od sredine drugog dijela gotovo se igralo gol za gol, češće s prednošću Banjalučana od gola razlike, mada je i Sloboda u par navrata bila u prilici da okrene rezultat u svoju korist.

U 44. minuti Gabrieri je, ipak, doveo “crveno-crne” u vodstvo, Borac m:tel je potom izjednačio, Kurteš nije zabio sa 7 metara (oba tima nisu iskoristila po 2 sedmerca).

Domaći su potom izjednačili, a Đurđević je u 57. minuti doveo ponovo domaće u vodstvo 21:20. Izjednačio je potom Gabrieri (21:21), ponovo zabija Nježić (22:21), da bi pola minute prije kraja izjednačio Knežević (22:22).

Domaćima nije uspjelo u preostalom vremenu da savladaju Anđelića (7 odbrana od kojih dva penala, domaći golman Grahovac je imao 9 odbrana od čega dva penala), te je susret okončan bez pobjednika.

Za Borac m:tel su najčešće pogađali Klimavets 6, Hadžić 4, te Đurđević 3 gola...

Za Slobodu: Pavlak 9, Gabrieri i Knežević po 4, Suhonjić i Janković po 2 gola, dok je jedan zabio Lukić.

Borcu je ovo prvi od pet domaćih susreta u kojima nisu ostvarili pobjedu, Slobodi je četvrti meč u nizu bez poraza – tri pobjede i remi.

Poslije nekompletnog 8. kola, Borac m:tel na vrhu tabele ima 11 bodova, koliko i Leotar koji je danas remizirao protiv Sloge (28:28), dok je Sloboda na 7. mjestu sa 8 bodova, koliko ima i Vogošća uz meč manje. (mp, tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *