Rukometaši Slobode večeras u Boriku: Mirko Mikić protiv svog bivšeg kluba!

Bit će zanimljivo vidjeti može li Sloboda s trenerom Mirkom Mikićem, koji je u Tuzlu došao upravo s klupe Borca, protiv svog nekadašnjeg tima nastaviti niz bez poraza
Rukomet, RK Sloboda, Emir Suhonjic
Emir Suhonjić, kapiten RK Slobode (Foto: Arhiva/TL)

Rukometaši Slobode večeras će od 17 sati u Banjoj Luci odigrati utakmicu 8. kola Premijer lifge BiH protiv ekipe Borca. Banjalučani su lider prvenstva, dok su “crveno- crni” napravili niz od tri pobjede i vraćaju se na poziciju koja iom objektivno pripada, a to je u vrhu bh. rukometa.

RK Borac m:tel zauzima prvo mjesto na tabeli uz osvojenih 10 bodova. Banjalučani su u sedam odigranih utakmica upisali pet pobjeda i dva poraza, a u prošlom kolu u gostima su savladali Slogu iz Doboja.

Sloboda se nalazi na osmoj poziciji sa sedam bodova iz sedam utakmica. Do sada su zabilježili tri pobjede, tri poraza i jedan remi.

Bit će zanimljivo vidjeti može li Sloboda s trenerom Mirkom Mikićem, koji je u Tuzlu došao upravo s klupe Borca, protiv svog nekadašnjeg tima nastaviti niz bez poraza. U svakom slučaju, duel starih rivala se očekuje s nestrpljenjem i trebao bi biti poslastica za rukometne sladokusce.

Nakon utakmice osmog kola, Tuzlaci se okreću evropskim utakmicama te 25. novembra (subota) u 20 sati u Mejdanu dočekuju tursku ekipu Spor Toto.

Podsjećamo, nakon što su savladali Klaksvik, a izraelski Maccabi odustao od takmičenja,” “crveno- crni” su prošli u treće kolo Evropskog kupa.

Uzvratni susret s ekipom Spor Toto igra se u nedjelju, 3. decembra, u Ankari. (rk)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *