U Tuzli preminuo nekadašnji rukometni golman Sloboda Solane, Fejsal Džindo (Foto)

Poslije igračke karijere, Džindo je upšao u svijeg privatnog biznisa - ugostiteljstva. Uspješno je godinama radio njegov kafćih No 1 u Tabašnicama, a poslije je otvorio i na nekim drugim lokacijama u gradu
In memoriam, Fejsal Dzindo, posmrtnice
(Iskreno saučešće porodici, rodbini i prijateljima – Foto: Arhiva)

Tužna vijest za sve ljubitelje sporta i prijatelje: u Tuzli je jučer u 66. godini opreminuo Fejsal DŽINDO, privatni poduzetnik i nekadašnji golman Rukometnog kluba Sloboda Solana.

Rođen je 1957. godine u Tuzli, a u svijet rukometa ušao je početkom sedamndesetih godina, kao član jedne sjajne generacije rukometaša koji su se vinuli do samog vrha u ovom sportu.

Bio je u generaciji koju je, da tako kažemo, vajao veliki rukometni znalac, igrač i trener, Srđan Praljak Šjor.

Dovoljno je reći da su u toj generaciji boje Sloboda Solane branili veliki igrači poput Miloševića, Krke, braće Cipurković, Bratića, Tomića, Kovčića, braće Jahić, Nukića, Mujića, Bajramovića…



Poslije igračke karijere, Džindo je ušao u svijeg privatnog biznisa – ugostiteljstva. Uspješno je godinama radio njegov kafih No 1 u Tabašnicama, a poslije je otvorio i na nekim drugim lokacijama u gradu.

Bio je druželjubiv, pomalo tih, ali na terenu živa vatra. I u poodmaklim godinama redovno je dolazio na rukometne utakmice Slobode, kao odani prijatelj kluba. (tl)

(Porodici, rodbini i prijateljima upućujemo iskreno saučešće – TL – Foto: Komemorativni centar Tuzla)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *