Sportski vikend: Sloboda dočekuje TOŠK, OKK Sloboda u Mrkonjić Gradu

Premijerligaška utakmica 14. kola između Tuzla Cityja i Širokog Brijega odgođena je na zahtjev Širokobriježana zbog više oboljelih igrača. Taj meč odigrat će 6. decembra
prva liga fbih 14. kolo fk sloboda docekuje ekipu TOŠK-a
Fudbaleri Slobode na Tušnju dočekuju ekipu TOŠK-a iz Tešnja (Foto: Arhiva/TL)

Sportski vikend u Tuzli neće donijeti obilje događaja, jer su neke utakmice odigrane već u petak, neke su odgođene, a održavanje pojedinih je neizvjesno.

Fudbaleri Slobode, u nastojanju da prvi dio prvenstva okončaju kao lideri Prve federalne lige, danas na Tušnju dočekuju ekipu TOŠK-a iz Tešnja (14. kolo). Očekuje se pobjeda Nalićevih izabranika, jer u suprotnom mogu izgubiti vodeću poziciju. Naravno ako drugoplasirana Stupčanica pobijedi u Olovu Goražde, u susretu koji se igra u nedjelju.

Utakmica Sloboda – TOŠK igra se na stadionu Tušanj u subotu od 17 sati.

Premijerligaška utakmica 14. kola između Tuzla Cityja i Širokog Brijega odgođena je na zahtjev Širokobriježana zbog više oboljelih igrača. Taj meč odigrat će 6. decembra.

Rukometaši Slobode već tri kola ne znaju za poraz, a u 7. kolu trebaju odigrati utakmicu protiv zeničkog Čelika. No, Zeničani nisu odigrali ni meč iz prošlog kola protiv Sloge iz Doboja. Navodno, potpisali su izjave da neće nastaviti prvenstvo dok im Grad ne osigura sredstva za isplatu naknada i takmičenje.

Utakmica Sloboda – Čelik zakazana je za nedjelju od 18 sati, a do ovog trenutka još nema potvrde da će Zeničani doći u Mejdan.

Košarkaši OKK Slobode u 6. kolu prvenstva BiH u nedjelju gostuju u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti (19 h).

Tuzlaci su lider prvenstva s omjerom 4-1 (9 bodova), dok Mladost ima 1-4 (6 bodova) i u donjem je dijelu tabele. Eto prilike da Vidačićevi puleni poprave dojam nakon blijedog izdanja i uvjerljivog poraza u prošlom kolu protiv Bosne.

Košarkašice Jedinstva u 5. kolu prvenstva BiH domaćini su ekipi Kozare, ali tek 18. novembra, s obzirom da je u prvenstvu pauza zbog nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP.

U futsal prvenstvu BiH ekipa Salines Neimar u 5. kolu dočekuje ekipu sarajevskog Željezničara (subota, 20 sati), dok je ekipa Sloboda Kompred još 9. novembra odigrala meč sa Radnikom i doživjela poraz 7:6.

U prvenstvu kuglaša Sloboda u subotu od 17 sati gostuje u Kaknju, gdje će protiv Rudara pokušati osvojiti nove bodove za ostanak u vrhu tabele. Sloboda je trenutno na 3. mjestu sa 13 bodova, dok je Rudar na 6. mjestu sa 10 bodova.

Drugi naš klub u Premijer ligi BiH – Zrinjski iz Ljubača, u nedjelju od 12 sati domaćin je ekipi Kozare iz Gradiške. Zrinjski je na tabeli osmi sa 6 bodova, dok je Kozara mjesto niže sa 5 bodova.

Recimo još da su sinoć odbojkašice Slobode u meču 7. kola Premijer lige BiH poražene u Mejdanu od Bimal Jedinstva rezultatom 0:3. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *