Odigrano 6. kolo Premijer lige BiH za rukometaše, Sloboda slavila u Nevesinju

Tuzlanska Sloboda ostvarila je drugu uzastopnu pobjedu, ovoga puta pobijedivši u Nevesinju ekipu Hercegovine. To je, ujedno, prva gostujuća pobjeda ekipe trenera Mirka Mikića

Odigrani su susreti 6. kola Premijer lige BiH za rukometaše u kojem je bilo nekoliko iznenađujućih rezultata.

Tuzlanska Sloboda ostvarila je drugu uzastopnu pobjedu, ovoga puta pobijedivši u Nevesinju ekipu Hercegovine rezuultatom 29:24 (15:11). To je, ujedno, prva gostujuća pobjeda ekipe trenera Mirka Mikića.

Kod crveno- crnih su se istakli Knežević i Gabrieri sa po 6 pogodaka. U strijelce su se upisali još i Pavlak (4), Suhonjić, Mišetić i Janković sa po 3 pogotka, Buljina (2) te Kurteš i Skopljak (1).

U Vogošći su također slavili gosti. Domaća ekipa kapitulirala je pred razigranom ekipom živiničkog Konjuha – rezultat 28:29, što je treća pobjeda ekipe trenera Davora Kadića u dosadašnjem toku prvenstva.

Derbi kola odigran je u Trebinju gdje je domaći Leotar pobijedio aktuelnog prvaka BiH, ekipu Izviđača CO rezultatom 25:24.

Ostali rezultati 6. kola:

Krivaja – Maglaj 30:29
Gračanica – Čapljina 38:24
Borac – Goražde 41:23
Čalik – Sloga – nije odigrano

TABELA:

Gračanica 9, Borac i Lotar 8, Izviđač CO, Konjuh, Krivaja 7, Sloga (-1), Maglaj, Vogošća 6, Sloboda i Goražde 5, Hercegovina i Čapljina po 2 boda, dok je Čelik bez bodova.

U idućem 7. kolu (11. novembra) sastaju se:


Izviđač CO – Gračanica
Sloga – Borac
Čapljina – Krivaja
Maglaj – Vogošća
Goražde – Leotar
Sloboda – Čelik
Konjuh – Hercegovina. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *