Sladić najavio promjenu vremena

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje, tokom dana, sa juga. Kiša se očekuje u noći sa srijede na četvrtak. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20 °C
Sladić: (Foto: Internet)

“Novo jačanje juga se očekuje u noći s 2. na 3. novembar 2023. godine. Prognozira se jak, na udare olujan vjetar”, napisao je Sladić na svom Facebook profilu.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se u večernjim satima očekuju slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na petak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno, Livno 2; Drvar, Sanski Most, Sokolac 4; Banja Luka, Ivan Sedlo, Sarajevo, Zenica 5; Široki Brijeg, Tuzla 6; Prijedor 7; Bijeljina 8; Gradačac 9; Mostar, Trebinje 11; Neum 15.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje, tokom dana, sa juga. Kiša se očekuje u noći sa srijede na četvrtak. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20 °C.

U petak u našoj zemlji se očekuje oblačno i vjetrovito sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *