Liga prvaka: PSG “demolirao” Milano, Zvezda poražena u Leipzigu (Foto)

Drugu utakmicu u okviru grupe E igrali su Celtic i Atletico Madrid. Utakmicu je obilježila velika podrška domaćih navijača Palestini, a i na terenu je bilo uzbudljivo.

Večeras je odigrano osam utakmica trećeg kola Lige prvaka, a šest njih je odigrano u istom terminu – od 21:00.

Ranije večeras pobjede su ubilježili Barcelona i Feyenoord. Katalonci su savladali Shakhtar rezultatom 2:1 u okviru grupe H, dok je nizozemska ekipa pobijedila Lazio sa 3:1 u okviru grupe E.

U okviru grupe H je također odigrana utakmica između Antwerpa i Porta. Iako su gosti bili u ulozi apsolutnog favorita, stvari po njih se nisu odvijale tako glatko. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom domaće ekipe rezultatom 1:0. Gol za Antwerp je postigao Yusuf u 37. minuti. Ali u drugom poluvremenu Porto se budi i opravdava ulogu favorita. Hat-tricokm Evanilsona (46., 69. i 83. minuta), te jednim pogotkom Eustaqiua u 54. minuti Porto dolazi do apsolutnog preokreta i zaslužene pobjede.

Grupa H

Antwerp 1:4 Porto (Evanilson 46’, 69’, 83’, Eustaqiuo 54’)

TABELA

Drugu utakmicu u okviru grupe E igrali su Celtic i Atletico Madrid. Utakmicu je obilježila velika podrška domaćih navijača Palestini, a i na terenu je bilo uzbudljivo. Celtic je poveo pogotkom Kyogoa u 4. minuti. u 25. minuti Griezmann promašuje penal, ali natrčava na odbijenu loptu i poravnava rezultat. Kratko je trajalo slavlje gostiju, jer već u 28. minuti Palma postiže pogodak za novo vodstvo Celtica.

U nastavku smo vidjeli očekivano agresivniji Altetico. U 53. minuti Morata postiže novi izjednačujući pogodak. Kako se utakmica bližila kraju Atletico je sve više napadao. Ali u 82. minuti ostaju sa igarčem manje nakon što je Paul dobio drugi žuti karton. Utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 2:2.

Grupa E

Celtic 2:2 Atletico Madrid (Kyogo 4’, Palma 28’ – Griezmann 25’, Morata 53’)

TABELA

U okviru grupe F odigrane su dvije utakmice.

Paris Saint-German je u derbiju večeri upisao visoku i zasluženu pobjedu nad Milanom, rezultatom 3:0. Parižani su poveli pogotkom Mbappea u 32. minuti. U drugom poluvremenu ubacili su u “brzinu više” i pogocima Kolo Muanija iz 53. i Lee Kang-Ina iz 90. minute ubilježili drugu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

Borussia Dortmund je iznenadila Newcastle u gostima i slavila je minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Gosti su pružili zaista odličnu partiju, jednu od najboljih u posljednje vrijeme, te su slavili važnu pobjedu u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja. Jedini pogodak za goste postigao je Felix Nmecha u 45. minuti prvog poluvremena.

Grupa F

Paris Saint-German 3:0 Milan (Mbappe 32’, Kolo Muani 53’, Lee Kang-In 90’)

Newcastle United 0:1 Borussia Dortmund (Nmecha 45’)

TABELA

U okviru grupe G odigrane su također dvije utakmice.

Manchester City je slavio gostujuću pobjedu nad Young Boysima rezultatom 3:1. Nakon ne pretjerano uzbudljivog prvog poluvremena bez pogodaka, u drugom poluvremenu je viđeno više akcije. Poveli su gosti pogotkom Akanjija u 48. minuti, da bi samo četiri minute poslije domaći izjednačili pogotkom Eliaje. Ali onda na scenu stupa čudesni Haaland i sa dva pogotka donosi pobjedu prvaku Engleske. Najprije je pogodio u 67. minuti sa penala, da bi u 86. minuti svojim drugim pogotkom ovjerio pobjedu Manchester Citya.

RB Leipzig je na svome terenu ugostio Crvenu Zvezdu i ubilježio je gotovo rutinsku pobjedu rezultatom 3:1. Raum je u 12. minuti doveo domaće u vodstvo i to je bilo manje-više sve iz prvog poluvremena. U 60. minuti Simons udvostručuje prednost domaćih. Gosti pogotkom Stamenića iz 70. minuta dobijaju kakvu-takvu nadu u pozitivan rezultat, ali u 84. minuti te nade gasi Olmo pogotkom za konačnih 3:1.

Grupa G

Young Boys 1:3 Manchester City (Elia 52’ – Akanji 48’, Haaland (p) 67’, 86’)

RB Leipzig 3:1 Crvena Zvezda (Raum 12’, Simons 60’, Olomo 84’ – Stamenić 70’)

TABELA

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *