Sportski vikend: Sloboda na Bilinom polju, odbojkašice protiv prvakinja

Dodajmo da je sinoć u 4. kolu Premijer lige BiH z rukometaše ekipa Maglaja pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 25:21


FK Sloboda

Ovog vikenda u Tuzli su na rasporedu samo dvije prvenstvene utakmice, jedna u odbojci, te druga u košarci.

Odbojkašice Slobode, nakon dva uzastopna gostovanja, konačno će biti domaćini, ali imat će izuzetno teškog protivnika – ekipu Gacka koje su aktuelne prvakinje BiH.

Susret Sloboda – Gacko, u kojem su gošće apsolutne favoritkinje, na programu je u subotu u maloj sali Mejdana od 19 sati.

Istog dana, ali dva sata prije, u 17 sati, u velikoj sali Mejdana, košarkašice Jedinstva dočekat će ekipu Mladog Krajišnika iz Banje Luke.

Tuzlanke su u prva dva kola pretrpjele poraze protiv Čelika i Play Offa, a šanse da izbjegnu i treći nisu baš velike. No, čuda se u sportu i dalje događaju, mada rijetko!

Svakakoda je pažnja tuzlanske sportske javnosti usmjerena prema Zenici gdje se u derbiju 11. kola sastaju domaći Čelik i vodeća Sloboda.

Sloboda ima samo poraz u Goraždu i vodi na tabeli sa 27 bodova, dok je Čelik 10. sa 12 bodova. Zanimljivo je da su Zeničani na BIlinom polju u četiri susreta ostvarili samo jednu pobjedu, dok su tri puta remizirali.

Susret se igra u subotu od 18 sati uz direktan prenos na MY TV.

Košarkaši OKK Slobode gosti su ekipe Posušja. Tuzlaci iz prva dva kola imaju isto toliko pobjeda, favoriti su i treba očekivati lijepe vijesti iz Hercegovine, odakle su se, da podsjetimo, u 1. kolu, vratili s dva boda nakon pobjede protiv Širokog.

Utakmica Posušje – Sloboda igra se u nedjelju, 22. oktobra, od 19 sati.

Dodajmo da je sinoć u 4. kolu Premijer lige BiH za rukometaše ekipa Maglaja pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 25:21.

Utakmica 11. kola Premijer lige BiH za fudbalere između Tuzla Cityja i Veleža igra se u ponedjeljak, 22. oktobra, od 14:30 sati. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *