Rukometaši Slobode protiv Krivaje prokockali pobjedu, evo i kako

Kako je moguće da toliki broj profesionalaca i iskusnih igrača napravi u tako kratkom vremenu toliko "fulova" u situaciji kada imaš sve u rukama? I praktički pokloniš pobjedu!


rukomet, sloboda
(Poslije dva kola bez bodova – Foto: D. Zabuš, arhiva)

U susretu 2. kola Premijer lige za rukometaše večeras je u Zavidovićima ekipa Krivaje pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 29:28 (15:18).

U posljednjih pet međusobnih susreta, ovo je prva pobjeda Zavidovićana, ali za osvojena dva boda slobodno mogu zahvaliti gostujućim igračima.

Igrači trenera Mirka Mikića još jednom su pokazali kako su majstori da od gotovine naprave veresiju.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno s malim vodstvom jedne ili druge ekipe. Gosti su pak Imali +3 na poluvremenu (15:18), ali su u drugom dijelu postigli samo 10 golova.

Petnaestak minuta drtugog dijela donijelo je borbenu igru domaćih igrača koji su poslije dugo vremena poveli (24:23).

Nakon toga igralo se uglavnom gol za gol. Golmani na obje strane više su djelovali kao skretničari nego čuvari mreže (po pet odbramna Hadžihasića, odnosno, Čajića).

I sad “film strave i užasa” u zadnjim minutama susreta. Golom Kneževića Tuzlaci su preokrenuli rezultat u svoju korist (25:26), da bi Pavlak jedinim svojim golom na utakmici, u 53. minuti, povećao na 25:27.

Dva razlike je bilo i u 56. minuti (Mišetić). Nakon toga nijedan gol gostiju, a domaći serijom 3-0 dolaze do ogromnih 29:28, ostavivši gostima za zadnji napad dvije sekunde, koji, naravno, nije iskorišten.

No, prije toga je za antologiju gluposti kako su prokockali dva napada kod rezultata 27:28. Najprije pokušaj “cepelina” Pavlaka i prodata lopta koju je u kontri Abdurahmanović smjestio za 28:28. A potom još jedan loše organizovan napad i lopta bačena na krilo, bolje rečeno nikome.

I onda primiš gol 11 sekundi prije kraja. Kako je moguće da toliki broj profesionalaca i iskusnih igrača napravi u tako kratkom vremenu toliko “fulova” u situaciji kada imaš sve u rukama? I praktički pokloniš pobjedu!

Krivaja ostvarila prvi trijumf u prvenstvu, Sloboda iz dva gostovanja izašla sa dva “krompira”.

Za Krivaju su najčešće pogađali Amitović i Čolaković po 6 golova, Abdurahmanović je postigao 5…

U ekipi Slobode Gabrieri je zabio 9 (4 sa 7 metara), po 5 su postigli Knežević i Bečić, Mišetić 4 itd. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *