Milošević mijenja formaciju: U kakvom sastavu će Zmajevi zaigrati u Vaduzu?

Kada je i pitanju tim koji bi se trebao suprotstaviti Lihtenštajnu u lovu na prvu gostujuću pobjedu poslije dvogodišnjeg posta, tu ne bi trebalo biti iznenađenja

Savo Milošević, treći po redu selektor Bosne i Hercegovine u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu za EURO, u petak u Vaduzu protiv Lihtenštajna imat će zvanični debi na klupi Zmajeva.

savo milosevic mijenja formaciju zmajeva u odnosu na prosle utakmice kvalifikacija za ep
Milošević je odmah nakon preuzimanja BiH najavio promjenu formacije (Foto: FS BiH)

Milošević je na kormilu BiH naslijedio Mehu Kodru, a odmah po dolasku najavio je promjenu formacije.

Umjesto sistema 3-5-2 koji su forsirali Ivaylo Petev, Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, stručnjak iz Janje najavio je nastupe u formaciji 4-2-3-1, što je sistem igre koji su pod njegovim vodstvom koristili Partizan i Olimpija.

Milošević nije imao mnogo vremena za upoznavanje fudbalera i njihovih mogućnosti. Zmajevi su se okupili u ponedjeljak i tada je odrađen regeneracijski trening. Rad je pojačan u utorak i srijedu, a još jedan trening bh. fudbaleri odradit će u večeras u Vaduzu.

U stručnom štabu Zmajeva suočili su se i s povredama Adnana Kovačevića, Benjamina Tahirovića, od ranije je van stroja Rade Krunić, dok je dolazak ponovo otkazao Anel Ahmedhodžić. Naknadni poziv upućen je jedino Renatu Gojkoviću, defanzivcu ruskog Orenburga.

Kada je i pitanju tim koji bi se trebao suprotstaviti Lihtenštajnu u lovu na prvu gostujuću pobjedu poslije dvogodišnjeg posta, tu ne bi trebalo biti iznenađenja.

Tako će među stative Šehić, na bokove Dedić i Kolašinac, a stoperski tandem vjerovatno će činiti Hadžikadunić i Barišić.

U veznom redu mogli bi ordinirati Hadžiahmetović, Cimirot i Pjanić, po na desnom krilu Stevanović, na lijevom Demirović, ili pak Ziljkić, jedini bh. fudbaler s kojim je Milošević ranije sarađivao, a vrh napada rezervisan je naravno za kapitena Džeku.

Jedna od vartijanti je da mjesto startera zauzme Rahmanović, a u tom slučaju bi se Pjanić vratio u nešto defanzivniju ulogu i ispred odbrane zaigrao u paru s Hadžiahmetovićem.

Mogući sastav BiH: Šehić, Dedić, Hadžikadunić, Barišić, Kolašinac, Cimirot (Rahmanović), Hadžiahmetović, Pjanić, Stevanović, Demirović (Ziljkić), Džeko. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *