Dobro za Slobodu: Gradina remizirala sa Stupčanicom u Olovu

Rezultat 0:0 u Olovu odgovara Gradini, ali i Slobodi, koja unatoč jučerašnjem porazu u Goraždu ima 7 bodova prednosti pred najbližim pratiocima
Dobar bod iz Olova: Igrači FK Gradine iz Srebrenika (Foto: FB)

Danas su odigrane četiri utakmice 9. kola Prve federalne nogometne lige BiH. U Olovu je domaća Stupčanica imala priliku da se pobjedom protiv Gradine iz Srebrenika primakne Slobodi na pet bodova, ali su gosti uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Rezultat 0:0 u Olovu odgovara Gradini, ali i Slobodi, koja unatoč jučerašnjem porazu u Goraždu ima 7 bodova prednosti pred najbližim pratiocima.

Vrijednu pobjedu ostvario je G. Rahić u sudačkoj nadoknadi vremena protiv Simm Baua, a dvostruiki strijelac bio je Fačić.

Radnik i Budućnost u Hadžićima su podijelili bodove odigravši 1:1. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Poveli su gosti u 34. minuti preko Husića, a četiri minute kasnije izjednačio je Nargalić.

Pretposljednja Mladost, koja je u prošlom kolu na Tušnju primila 6 golova, dobrano se u Doboj Kaknju iskalila na Jedinstvu iz Bihaća, otpremivši ih kući sa 5 golova u mreži (5:1).

DANAŠNJI REZULTATI:

G. Rahić – Simm Bau 2:1 (Fačić 54 i 90+2/Vasiljević 45+1), Radnik – Budućnost 1:1 (Nargalić 38/ Husić 34), Mladost – Jedinstvo 5:1 (Kulović 25, Sijamija 45+2, Grahovac 49, Piljug 80, Zc 90/Bakić 42), Stupčanica . Gradina 0:0.

TABELA:
Sloboda 24, Stupčanica i Goražde 17, Tomislav 16, Budućnost i Gradina 14. G. Rahić 13, Zvijezda, Simm Bau i Čelik 12, Hadžići i Bratstvo 9, TOŠK i Jedinstvo 8, Mladost 7, Rudar 5 bodova. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *