Denis Bratovčić potpisao prvi profesionalni ugovor sa Slobodom

Danis Bratovčić je mladi i talentovani fudbaler koji igra na poziciji štopera. Njegovim priključenjem prvoj ekipi očekuje se da će donijeti dodatnu snagu i dinamiku prvom timu

(Denis Bratovčić je ponikao u Slobodinog fudbalskoj školi – Foto: FK Sloboda)

Mladi fudbaler Slobode, Danis Bratovčić, službeno je danas potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa svojim klubom.

Kako je objavljeno na službenoj klupskoj stranici, Bratovčić je prošao kroz omladinske selekcije i stekao status reprezentativca. Sada je postao dio prvog tima pod vodstvom trenera Zlatana Nalića.

Ova odluka Uprave kluba dio je strategije koja ima za cilj osigurati uspješan razvoj mladih talenata i njihovu integraciju u prvi tim. Osim što će ojačati seniorsku selekciju, ovakav potez može donijeti i finansijsku korist za klub u budućnosti.

Danis Bratovčić je mladi i talentovani fudbaler koji igra na poziciji štopera. Njegovim priključenjem prvoj ekipi očekuje se da će donijeti dodatnu snagu i dinamiku prvom timu.

FK Sloboda s nestrpljenjem prati razvoj svojih mladih igrača, a potpisivanje ovog ugovora predstavlja važan korak prema izgradnji prvotimaca koji će činiti okosnicu seniorske selekcije, navodi se. (FK Sloboda)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *