Suhonjić: Nadam se dobrom rezultatu protiv Sloge i iznenađenju protiv Izraelaca!

Tuzlaci su sezonu započeli u European Cupu s dvije pobjede protiv Klaksvika s Farskih otoka (30:19 i 23:18), a predstoji im dvomeč s izraelskim prvakom Maccabi Rishon Lezionom iz Tel Aviva u 2. kolu EHF takmičenja
rukometas slobode kapiten emir suhonjic pozvan u reprezentaciju bih selektor smajlagic
Emir Suhonjić vjeruje u dobar rezultat protiv Sloge i Maccabi Rishon Leziona (Foto: Arhiva/TL)

Ovog vikenda kreće rukometno prvenstvo BiH. Tuzlanska Sloboda na startu gostuje kod neugodne ekipe Sloge iz Doboja.

Iako je u ukupnom skoru prošle sezone “crveno-crna” momčad bolja od Dobojlija, računajući prvenstvo i Kup BiH, Tuzlaci će pamtiti posljednje gostovanje, kada još nisu bili osigurali Evropu i kada su poraženi 30:23.

Na kraju je Sloboda završila na 5. mjestu sa 39 bodova i dokopala se EHF Cupa zahvaljujući činjenici da je zabranjen nastup ruskim i bjeloruskim klubovima.

Tuzlaci su sezonu započeli upravo u European Cupu s dvije pobjede protiv Klaksvika s Farskih otoka (30:19 i 23:18), a predstoji im dvomeč s izraelskim prvakom Maccabi Rishon Lezionom iz Tel Aviva u 2. kolu EHF takmičenja.

Predstojeće utakmice i početak sezone teme su o kojima smo razgovarali s kapitenom Slobode, Emirom Suhonjićem.

Očekuje nas start prvenstva i teško gostovanje u Doboju. Posljednji put nije baš prošlo kao što smo se nadali, tako da ćemo ovoga puta pokušati da popravimo dojam – kaže Suhonjić.

Dodaje da spremno očćekuju početak prvenstva.

Spremni smo mada još nismo u punom sastavu. Očekujemo što brži oporavak nekih igrača kako bismo bili kompletni – veli popularni Lutvo.

Za susret sa Slogom, veli, dobro su se pripremili, analizirali su igru budućeg protivnika, uigravali “dobitnu kombinaciju”.

Cijele sedmice smo se intenzivno pripremali za ekipu Sloge i nadam se pozitivnom rezultatu i dobrom startu prvenstva – uvjeren je kapiten ekipe koja posljednje četiri sezone igra važnu ulogu u borbi za naslov prvaka i trofej Kupa BiH (dva su osvojili – op.a.).

Što se tiče evropskih utakmica i dva duela protiv Maccabi Rishon Leziona (20. i 22. oktobra u Tuzli), ukazuje na malu prednost koju donosi domaći teren.

– Očekuje nas dvije dobre i teške utakmice. Imamo prednost domaćeg terena i nastojat ćemo da iznenadimo prvaka Izraela i napravimo nešto. Riječ je o dobroj ekipi (imaju četiri stranca među kojima i Karačića i Hadžiomerovića iz BiH – op.a.). Nadam se da uz pomoć naše publike možemo prirediti iznenađšenje – zaključio je kapiten Slobode, Emir Suhonjić.

Utakmica Sloga – Sloboda u okviru 1. kola Premijer lige BiH igra se u subotu u Sportskoj dvorani u Doboju od 18 sati. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *