Kada će početi grijanje u Tuzli? Evo šta kažu u Centralnom grijanju

Telefoni u Centralnom grijanju su ili zauzeti, a neki i neispravni (izgleda, čuje se samo brujanje?), tako da je teško doći do mjerodavne osobe koja će dati valjanu informaciju.
Radijatori, grijanje, Tuzla
Službeni početak grijanja je 15. oktobar (Foto: Ilustracija)

Sezona grijanja u Tuzli zvanično svake godine počinje 15. oktobra. Međutim, bilo je slučajeva da je grijanje uključivano i prije ukoliko je temperatura bila vrlo niska.

Ovih dana temperature u stanovima i kućama ponovo su niske. Tokom dana i nekako, ali noću je sve bliže “nuli”. Zato Tuzlaci s razlogom pitaju: kada će cijevi sistema grijanja postati vruće?

Telefoni u Centralnom grijanju su ili zauzeti, a neki i neispravni (izgleda, čuje se samo brujanje?), tako da je teško doći do mjerodavne osobe koja će dati valjanu informaciju.

Na broj istaknut na službenoj stranici CG-a (035 321-600) danas nam se javila neimenovana, valja reći vrlo ljubazna službenica, od koje smo zatražili da nas spoji s mjerodavnom osobom.

Treba nam informacija o tome kada će se aktivirati sistem grijanja. Spojite nas s nekim ili nam Vi recite, ukoliko imate pravu informaciju – zamolili smo gospođu koja se javila.

Vjerujte da ljudi stalno zovu i pitaju kad će početi grijanje. Prenosim šefovima, a oni kažu: Reci svima da će početi 15. oktobra, kada je i predviđeno – kazala je.

Da li su u toku tzv. tople probe? – upitali smo.

Nisu, ali je voda puštena u sistem – dodala je.

Ukoliko temperature noću spadnu još niže, ispod granice koja je predviđena normativima fiorme, da li će se, ipak, obaviti tzv. tople probe i pustiti grijanje?

To Vam ne mogu reći. Prenijela sam samo ono što su mi rekli da mogu kazati ljudima – zaključila je sagovornica s druge strane.

Šta drugo reći osim: uključite grijalice, klimu na toplo, trošite struju, a ako vam je do štednje, van s dekama, debelim ćarapama i ogrtačima… I nadajte se da temperatura neće i dalje padati. Barem do 15. oktobra! (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *