Danas i ovdje: Tuzla na udaru vojno-obavještajnih službi!

Uostalom, ako "laže koza, ne laže rog", pošto formalni personalni listing "upamet Bošnjaka", što utemeljitelja, što gostiju, sasvim je dovoljan krucijalni dokaz ideje kolektivnog skoka u historijsko-civilizacikski bezdan
Dervis Cicko, Nomad, kolumnista
Piše: Derviš Čičko, društvenopolitički analitičar (Foto: Dženat Dreković)

Pojava “tajno postavljenih” mamutskih plakata u najužem centru Tuzle su toliko na liniji zdrave pameti logike konspiracije, baš koliko je i “nabavka oružja” u našem gradu za teroristički napad na Kosovu.

U stvari, radi se o istoj i striktno domaćoj političkoj kuhinji konačne, koliko god bila neformalna, etničke podjele naše zemlje, uz sasvim neuvijenu tupavu prijetnju ratom.

Lafo-stidljiva najava, ali vrlo širokog vjersko monoetničkog obuhvata, etabliranja panbošnjačkog sabora kao vrhunskog bosansko-muslimanskog autotiteta, pod nazivom “Bošnjačko narodno vijeće”, jeste i konačan ekser u mrtvački kovčeg države BiH, što god ko mislio o tome.

Brižljivo priprema projekt

Ali, nikako za cjelovitu europsku BiH, nego raščerečenu po sadašnjim nacionalističko-feudalnim granicama po mjeri novokomponiranih partijsko-bogataških paramafijaških stvarnih “vlasnika zemljice Bosne” RS-HzHB-Bosanska/Bošnjačka Republika.

Inače, sasvim je jasno da se radi o “ozbiljnom projektu”, koji je duže vrijeme brižljivo pripreman, uglavnom,upravo od svih onih, koji su svojim političkim diletantizmom, ili programiranim polit-kretenizmom, i dobrano upropastili bilo kakvu perspektivu dugoročne i mukotrpne uspostave suštinske zajedničke nacionalne države u okvirima međuetničkih, i drugih, zajedničkih interesa utemeljenih na aktuelnim evropskim principima. Sada bi da se vrate slavodobitno “na mjesto zločina”.

(Plakat još nepoznate terorističke grupe postavljen u blizini Sonog trga u Tuzli – Foto: TL)

Dakle, manje-više, dotični politikoidni mrtvozornici “normalne BiH”, sada se perfidno pojavljuju na samoorganiziranoj dženazi da bi bukvalno proučili, i oficijelno, kolektivnu El Fatihu našoj zemlji, te da utru sasvim izvjestan put za sve nas, predominantno bosanskim muslimanima, autostradu prema političkom i bukvalnom etničkom eksterminiranju.

Već odavno oprobana “uspješna” šema palestinskog “konačnog rješenja”, i to u arapskom etničkom okeanu, očito da je prihvatljiv suicidalni eksperiment letalne izvjesnosti i za kontekstualno veleizdajničku grupicu “elite Bošnjaka” okupljenih oko morbiditeta projekta “Bošnjačko narodno vijeće”, u formalnom okeanskom kršćanskom nepregledu moderne Evrope.

Ako laže koza, ne laže rog

Sam slogan “Hrabro snažno i jedinstveno za spas nacije i države” dotičnog panbosanskog sarajevskog hepeninga simbolički datiranog na (sic !) 25.11.2023.g. u današnjim domaćim okolnostima i šireregionalnom okruženju, teško da po realpolitičkim efektima može biti bilo šta izvan oštro i rigidno determiniranog bošnjaško-unitarističkog pamfleta, a na slavu svih silnih i stvarnih din-dušmana naše zajedničke domovine.

Uostalom, ako “laže koza, ne laže rog”, pošto formalni personalni listing “upamet Bošnjaka”, što utemeljitelja, što gostiju, sasvim je dovoljan krucijalni dokaz ideje kolektivnog skoka u historijsko-civilizacikski bezdan.

Možda smo to i zaslužili, gluho i ćoravo bilo. Naravno.

BNV: Haris Silajdžić, Mustafa Cerić, Denis Bećitović, Željko Komšić, Nihad Uk, Ejup Ganić, Abdulah Sidran, Ferid Muhić, Mirnes Ajanović, Ferid Duraković, Šerbo Rastoder, Mehmed Akšamija, Mahir Žiško, Šemsudin Mehmedović, Husein ef. Kavazović, Benjamina Karić etc.

Svakako da su formalni pokrovitelji i svojevrstan “šlag na tortu” boşnjačkog jedinstva i “juriša na nebo”: BANU, Islamska zajednica u BiH, Svjetski savez dijaspore, SABNOR i Koordinacija bošnjačkih organizacija i td.

U svakom slučaju, budućnost Bosanskih muslimana, ona šaka jada preostalih, a i svih drugih, mogla bi krenuti prema svom finalu. Brzo ćemo vidjeti i rezultate. U svakom slučaju. (Piše: Derviš ČIČKO, društvenopolitički analitičar)

Podijeli

One comment

  1. Analiza postojeceg vakuuma je tacna kao i uvijek, nazalost….ali ovo je koridor 5 C iliti WC kako ga onomad procita sarajevski junosa-ministar….prije ce biti da je ovim balavcina zasnetalo stanje nasih cesta i cinjenica da se u TK vozi prosjecnom brzinom 38 km/h…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *