Nevrijeme i težak teren: Dva brza gola Borca slomila krila Plavih (Foto)

Danas je na Stadionu Tušanj u Tuzli odigrana utakmica osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Citya i Borca

Prije svega treba istaknuti da se utakmica igrala u vrlo teškim uslovima zbog obilne kiše. Očigledno je da ni nedavno rekonstruisani teren na Stadionu Tušanj nije u stanju izdržati ovolike padavine.

Što se tiče dešavanja na terenu, prvu priliku smo vidjeli tek u desetoj minuti kada je Hadžić izašao “jedan na jedan” sa golmanom gostiju, ali ovaj drugi uspješno brani. U 12. 16. i 18. minuti bilježimo pokušaje glavom igrača Tuzla Citya, ali bez uspjeha su bili Hadžić i Pantelić.

Ipak, Borac u 25. minuti stiže do vodstva pogotkom Hrelje, a samo dvije minute kasnije udvostručava prednost pogotkom Lukića.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Drugo poluvrijeme je bolje otvorila ekipa Tuzla Citya. Zaprijetili su preko Hodžića u 52. i Šukilovića u 54. minuti, ali bez uspjeha. Borac se nakon desetak minuta drugog poluvremena oslobodio pritiska Tuzla Citya. U 60. minuti Makarić je zaobišao golmana domaćih, šutirao, ali je Bihorac u posljednjem trenutku spasio svoju ekipu.

U 64. minuti Pantelić je šutirao, ali Mijatović brani. Tri minute kasnije na drugoj strani pokušao je Cortez, ali Fejzić je izblokirao njegov udarac. U 70. minuti Hrelja zaobilazi Fejzića, šutira, ali lopta je zastala u vodi ispred gola. četiri minute kasnije Hrelja asistira za Makarića, ali ponovo ga je voda ispred gola spriječila da uputi opasan šut.

U 77. minuti Tuzla City smanjuje rezultatski zaostatak nakon što je Hodžić asistirao a Redžić pogodio glavom. Tuzla City je do kraja utakmice vršila pritisak ne bi li došla do izjednačenja, Jašaragić u 88. minuti šutira, ali je njegov šut izblokiran.

Tuzla City 1:2 Borac (Redžić 77’ – Hrelja 25’, Lukić 28’)

Obje ekipe će svoje naredne utakmice odigrati sredinom naredne sedmice, a riječ je o zaostalim utakmicama. Borac gostuje Širokom Brijegu, a Tuzla City dočekuje Zrinjski. (Sc – Tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *