Tuzla City danas protiv Borca: Pantelić ima “recept” za pobjedu!

Tuzla City će danas na Gradskom stadionu Tušanj dočekati ekipu Borca iz Banja Luke u 8. kolu Premijer Lige BiH.

Tuzla City: Mogu li do treće pobjede? (Foto: Arhiva)

Iz tabora Plavih najavljuju dobru utakmicu. Nadaju se trećoj prvenstvenoj pobjedi.

Borac je treći na tabeli sa 12 bodova, uz samo jedan poraz i četiri pobjede, dok je ekipa Milenka Bošnjakovića predzadnja sa 6 bodova.

Očekuje nas vrlo važna utakmica,  dolazi nam Borac, ozbiljna ekipa, neugodan protivnik svakome. Mi smo se pripremali čitavu sedmicu za tu utakmicu i pokušat ćemo da damo svoj maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat – rekao je na konferenciji za novinare šef Stručnog štaba FK Tuzla City, Milenko Bošnjaković.

Naglasio je da Borac svake godine ide na titulu i uvijek ima respektabilan sastav.

– Ove godine imaju dobre igrače, prvenstveno mislim na Corteza, tu je i Makarić, ali i Kvržić, bivši reprezentativac BiH, koji je donio jednu novu dimenziju u njihovoj igri. Ovo su tri igrača od kojih nama prijeti najveća opasnost – istakao je Bošnjaković

Tuzla City je peta ekipa po efikasnosti (10 golova), ali je osma po broju primljenih golova (10). Hoće li taj omjer danas biti promijenjen u pozitivnom smjeru, vidjet će se.

U prošlom kolu Borac je kao domaćin na jedvite jade pobijedio Posušje (1:0), dok je Tuzla City upisao poraz protiv Sloge u gostima (1:2).

Napadač Đorđe Pantelić vjeruje da njegov tim može nadigrati Banjalučane.

Očekuje nas teška i zahtjeva utakmica protiv ekipe Borca koja dolazi nakon niza sjajnih rezultata. Prošlo kolo i porz u Doboju smo zaboravili. Nastojat ćemo da ponovimo rezultat iz utakmica na domaćem na teren kao protiv Igmana iz Konjica (3:1). Moramo da damo maksimum da bi došli do nova tri boda, a tome se nadam – rekao je Pantelić.

Utakmica Tuzla City igra se danas na stadionu Tušanj od 16 sati. TV prenos je osiguran na kanalu Arena sporta. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *