Policija traga za stranim državljanima za koje sumnja da su prokopali tunel ispod Višeg suda u Podgorici

Crnogorska policija traga za najmanje šest osoba, stranih državljana, za koje sumnja da su učestvovali u kopanju tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici.

Tunel dugačak 30 metara, koji vodi od jednog stana u zgradi preko puta Višeg suda u Njegoševoj ulici u Podgorici do depoa Višeg suda, otkrili su službenici suda prošle sedmice. U depou suda nalazi se dokazni materijal za najteža krivična djela, a dosadašnja istraga je pokazala da je provalom u depo ukradeno 19 komada oružja.

Policija je prethodnih dana pregledala snimke nadzornih kamera, a u svojstvu građana saslušani su i službenici Višeg suda, među kojima i predsjednik ovog suda Boris Savić.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo je u petak o probijanju tunela i krađi dokaznog materijala iz depoa suda, a pritom još nije završen popis svih stvari koje se nalaze.

Iz Uprave policije potvrđeno je da je u srijedu veče u blizini Podgorice pronađen kombi, za koji se vjeruje da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu.

Na nedavnoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora (BOK) konstatovano je i da obijanje depoa Višeg suda u Podgorici predstavlja “najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *