Sudac i autogol donijeli Borcu pobjedu protiv Posušja, Široki jedva sa Zvijezdom 09

Posušje je večeras u 7. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine potpuno nadigralo Borac u Banjaluci, ali je na kraju na nevjerovatan način poraženo s 1:0.

Pored sramotnog suđenja Harisa Halkića, presudio je Posušju komičan autogol Ivana Marića u 87. minuti. U namjeri da loptu pošalju preko vratnice, Marić je loptu posla pod gredu i donio Borcu tri boda!

Borac je sretno došao do tri boda (Foto: FB)

Kao po običaju, od početka utakmice gledali smo tendenciozno suđenje arbitra u korist Borca, a ovaj put je pravdu dijelio Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Dodatni problem za Posušje nastao je povredom Kamenara, koji je u 10. minuti napustio teren.

Uprkos tome su gosti bolje izgledali na terenu i u 14. minuti su imali šansu. Pogriješio je Čelić, Babić uposlio Rozića, ali on je lošim prijeomom upropastio veliku priliku.

U 22. minuti Brković ubacuje ali Krišto kasni na ubačaj. Dvije minute poslije Bekavac šutira, ali golman Borca brani. U sljedećem napadu Grahovac, kapiten Borca je šutirao iz daljine, ali visoko preko gola.

Posušje nije stalo, pa je u 27. minuti Rozić šutirao, ali samo u golmana domaćih. U 30. minuti Cortez je pokušao, ali brani golman gostujuće ekipe.

U 35. minuti Mandić oduzima loptu defanzivcu Borca i kreće sam prema golu domaćina, ali sudija Halkić svira nepotojeći prekršaj napadača Posušja.

To je izazvalo buru protesta gostujuće ekipe, ali bez rezultata. U 40. minuti Kvržić pogađa stativu gola Posušja. U 44. minuti Makarić šutira, ali preko gola.

Na poluvremenu je omjer u prekršajima bio 5-13, Posušje je susret završilo sa šest žutih i dva crvena kartona.

Nastavilo je Posušje s dobrom igrom i u nastavku, a u 47. minuti Mijatović brani sjajan šut Rozića s distance. Nakon kornera za goste sudija Halkić svira faul u napadu, još jedan nepostojeći…

Trener Posušja Branko Karačić nije se mogao pomiriti sa skandaloznim dijeljenjem nepravde od strane Halkića, protestovao je, a Halkić ga je u 52. minuti isključio pokazavši mu crveni karton.

U 66. minuti Maglica je šutirao s distance, ali pravo u dobro postavljenog Mijatovića.

Četiri minute poslije divno šutira Babić, ali Mijatović paradom spašava Banjalučane.

U 72. minuti je Maglica fenomenalno probio po lijevoj strani, potom pronašao povratnom loptom Rozića, ali on šutira preko gola i velika šansa odlazi u nepovrat.

Halkić nije prestajao praviti cirkus sa suđenjem, pa je u 74. minuti pokazao drugi žuti karton Maglici i isključio ga.

Tek tada je Borac uspio da napravi neki pritisak, a u 77. minuti Vranješ glavom šutira pored gola. Dvije minute poslije Lukić promašuje s pet metara.

Pobjedu je na kraju Borcu donio mladi igrač Posušja Marić. Glavom je, nakon centaršuta s desne strane, prebacio loptu preko svog golmana Kolića, a ona odlazi u mrežu za 1:0…

Na kraju je Halkić svirao kraj prije isteka sudijske nadoknade, a prije toga i jedan faul komičniji od autogola Marića.

Centrirao je Brković iz slobodnjaka, a Halkić ekspresno svirao faul u napadu. SRAMOTA!

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Borac – Posušje 1:0 (Marić 87'ag)

Gradski stadion u Banjaluci. Sudija: Haris Halkić (Sanski Most). Crveni karton: Maglica, Karačić (Posušje)

BORAC: Mijatović, Herrera, Šušić, Ćelić, Kvržić, Fićović (od 60. Vranješ), Grahovac (od 72. Barsky), Blagaić, Mihajlović, Cortes, Makarić (od 60. Lukić).

POSUŠJE: Kolić, Bekavec, Rozić (od 81. Kraljević), Kamenar (od 10. Brković), Mandić (od 72. Jenić), Krišto, Marques, Marić, Bešlić, Maglica, Babić (od 72. Jandrek).

ŠIROKI BRIJEG – ZVIJEZDA 09 2:1

Na Stadionu Pecara ekipa Širokog Brijega je ugostila ekipu Zvijezde 09, a na kraju je slavila pobjedu nad gostima rezultatom 2:1.

Utakmica između Širokog Brijega i Zvijezde 09 je počela mirno i bez većih uzbuđenja. Ali da je favorit u utakmici, ekipa Širokog Brijega je pokazala u 11. minuti kada dolazi do vodstva pogotkom Mamića. On je nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Ćavar natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu.

U 26. minuti domaća ekipa udvostručava prednost. Pogodak je postigao agilni Lukić nakon dubinske lopte Kuprešaka. U 33. minuti prvi put pokušavaju gosti, ali Karaklajić šutira pravo u golmana domaćih. Nakon tog pokušaja ekipa Zvijezde se oslobodila, stajala je bolje na terenu, ali to nisu kapitalizovali.

U 56. minuti domaći su kažnjeni za neiskorištene prilike. Veličković prelijepim pogotkom smanjuje rezultat na 2:1. Oslobodila se Zvijezda 09 nakon postignutog pogotka, imala je veću inicijativu i više je pokušavala da dođe do gola domaće ekipe.

U nastavku utakmice nije bilo ozbiljnijih dešavanja na terenu do 80. minute. Tada Chinedu šutira, ali golman gostiju brani njegov udarac. U 85. minuti ponovo se Chinedu našao u centru pažnje. Nakon jednog prekršaja u šesnaestercu tražio je najstrožiju kaznu, ali Irfan Peljto se nije oglasio. U samome finišu utakmice Danonski je umalo postigao pogodak za izjednačenje, ali se rezultat nije promijenio

Široki Brijeg 2:2 Zvijezda 09 (Mamić 11’, Lukić 26’ – Veličković 56’)

Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Čavar, Kuprešak.

Zvijezda 09: Jelovac, Jevremović, Blažević, Jutrić, Veličković, Godswill, Milanović, Ostojić, Karaklajić, Kayode, Maksimović. (SC)


Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *