Tučnjava na tranzitu u Sarajevu nakon sudara: Ganjali se po cesti

U Sarajevu je danas prilična gužva u gradu, a uzroka je više. Osim što je vikend i period kada svi žele iskoristiti još malo sunca za odmor, nekoliko ulica je zatvoreno zbog utrke, a saobraćaj je usporen i zbog radova, te nesreće koja se dogodila na tranzitu i frke koja je nakon toga nastala.

Na tranzitu iznad Sarajeva je ogromna gužva zbog ceste na kojoj se izvode radovi, ali najviše zbog saobraćajne nesreće te svađe i fizičkog sukoba koji su nakon toga nastali.

Iz operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba je potvrđeno da je na Putu mladih muslimana došlo do saobraćajne nezgode u kojoj nema povrijeđenih. Međutim, još uvijek ne mogu potvrditi šta se dogodilo nakon nesreće, osim da je riječ o narušavanju javnog reda i mira.

Građani koji su se našli u koloni automobila prisustvovali su neobičnom sukobu. Osim što se nekoliko osoba ganjalo i trčalo po cesti došlo je i do tučnjave.

Nije potpuno jasno šta se dogodilo i šta je uzrok tučnjave, no svjedoci su vidjeli da jedan od učesnika saobraćaja pokušava zaustaviti BMW vozilo da ne ode sa lokacije.

Nakon što je BMW uspio pobjeći, na jednoj od fotografija se vidi razočarani muškarac na koljenima. U jednom trenutku je pristupila i osoba iz potpuno drugog automobila koja se potukla s prisutnima.

Policija je sada na mjestu događaja, međutim jedva su se probili do nesreće s obzirom na to da je ogromna gužva kod Policijske akademije FUP-a.

Gužva je i u drugim dijelovima grada. Naime, ranije je izviješteno da će zbog održavanja polumaratona u sklopu manifestacije “Run Fest” u vremenu od 8:10 do 13 sati za saobraćaj biti zatvorene sljedeće ulice: Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Halida Kajtaza, Hiseta, Hamze Hume, Terezija, Vrbanja, Topal Osman paše, Zvornička, Grbavička, Zagrebačka, Obala Kulina bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva.

Policijski službenici regulišu saobraćaj i blokade, a planirano je puštanje saobraćaja u ulicama po završetku trkačkih etapa. Mnoge ulice su već prohodne.

Iz BIHAMK-a mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *