Sloboda protiv Klaksvika ovjerava prolaz u 2. kolo Europa Cupa, evo gdje možete gledati TV prenos

U svom osmom nastupu na evropskoj sceni rukometaši tuzlanske Slobode vjerovatno će upisati četvrtu pobjedu i prvi put preskočiti prvi prag takmičenja pod ingerencijom EHF-a.

Detalj s prve utakmice u Mejdanu Klaksvik – Sloboda (Foto: Darko Zabuš)

Osmi nastup, u stvari, je uzvratni susret 1. kola Europa Cupa koji će danas u Mejdanu odigrati Sloboda i ekipa Klaksvika s Farskih otoka.

U prvoj utakmici, odigranoj u petak, kada su Farani formalno bili domaćini u tuzlanskom “hramu sporta”, slavili su “cveno-crni” 19:30 (7:15). Sada imaju priliku da novom pobjedom najave uspješnu sezonu, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu.

Podsjetimo se strijelaca utakmice Klaksvik – Sloboda :

Sloboda: Mirko Mišetić je postigao 5, Knežević i Suhonjić su se u strijelce upisali po 4 puta, Kurteš i Gabriel Mišetić zabili su po 2 gola, a po jedan Babović, Lukić, Bečić i Janković.

Za ekipu Klaksvika Brine Slyne je postigao 6 golova, Beinir Johannesen 4, Jens Pauli Poulsen 3 gola, Dalsgard je zabio 2, a po jedan Sunason, Fistonić, Bliznov i Kjaerbo.

Evo šta je poslije utakmice izjavio trener Slobode Mirko Mikić, pogledajte VIDEO

Današnja uzvratna utakmica Sloboda – Klaksvik igra se u dvorani Mejdan, od 15 sati. Osiguran je i TV prenos. Utakmicu možete pratiti na Moja TV.

Ako niste pročitali

IZVJEŠTAJ SA PRVE UTAKMICE

Ako se ne desi neko čudo, Sloboda će u 2. kolu European Cupa igrati protiv ekipe Maccabi Rishon Lezion iz Izraela.

Prvi susret se igra u Izraelu 14./15. oktobra 2023. godine, a sedam dana poslije u Tuzli. U ekipi Maccabija igraju dva naša igrača, Ivan Karačić i Gafar Hadžiomerović, kao i Pavel Altman, reprezentativac Rusije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *