Pepco dolazi u TK, evo gdje planira otvoriti prodavnice

Maloprodajni lanac raznovrsnih proizvoda Pepco stigao je u našu zemlju, čime je svoje djelovanje proširio na 19 evropskih država. Širenje po BiH započeo je u Sarajevu, gdje su otvorene dvije prodavnice, u Tržnom centru West Gate na Mostarskom raskršću, te u Tržnom centru Intershop u Kolodvorskoj.

Pepco je otvorio dva prodajna objekta u Sarajevu (Foto: VB)

U 19 zemalja, Pepco je do sada otvorio više od 3.300 prodavnica u kojim porodicama nudi širok spektar raznovrsnih proizvoda: odjeću za djecu i odrasle, modne dodatke, igračke, dekoracije, tekstil i predmete za domaćinstvo.

Jedna Pepco prodavnica ima između šest i deset zaposlenih, zavisi o veličini i prometu, kaže Tomislav Bekvalac, regionalni voditelj kompanije Pepco.

– Već sada imamo 120 zaposlenih u BiH, do kraja godine će to biti već 160, a u idućoj godini ćemo sigurno proći brojku 300 – dodaje.

Najavio je i otvaranje novih prodajnih mjesta širom BiH, ali zanimljivo, još nema ne spominje Tuzlu.

Na području TK Pepco će otvoriti prodajne objekte u dva grada i to vrlo brzo.

– Nakon Sarajeva slijedi otvaranje prodavnica Mostaru, Livnu, Čitluku, Gradačcu, Lukavcu i Kaknju. Od oktobra ove godine s radom kreću i prodavnice u Banja Luci i RS-u, a do kraja godine će biti oko 30 prodavnica raspoređeno po cijeloj BiH. Na proljeće namjeravamo otvoriti prodajne objekte u Bihaću, Cazinu, Tomislavradu…Imamo cilj da kroz godinu dana pokrijemo sve krajeve BiH, da budemo na raspolaganju kupcima na svakih 50 do 100 kilometara – zaključio je Bekvalac.

BiH je četvrta zemlja na Balkanu u kojoj Pepco ima prodajne objekte, a druga izvan prostora Evropske unije. (TL)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *