Hamidovićev dres prodat za 400 KM, na šest aukcija prikupljeno 3.800 KM pomoći

Završena je humanitarna akcija prodaje dresa rukometaša Dine Hamidovića, kao pomoć za  našu sugrađanku Senku Dervisević, ženu koja je pomagala malim anđelima oboljelih od raka, a sada je i sama oboljela i treba našu pomoć.

Ajla Suljkanović i Senka Dervišević, obje se liječe od karcinoma i trebaju našu pomoć (Foto: TZL.ba)

Aukcija dresa Dino Hamidović u kojem je nastupao za mađarski rukometni klub Gyöngyösi, standardni igrač rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i sadašnji igrač RK Gračanica, trajala je sedam dana. Početna cijena bila je 150 KM, a dres je prodat Lejli Dostović Hamidović za 400 KM, saopćila je Mirela Salhibegović, organizatorica aukcija prodaje dresova za pomoć teško oboljelim osobama u Tuzli i TK.

Dino Hamidović i dres koji je poklonio za aukciju (Foto: M.S.)
Također uplate za pomoć Senki Dervišević možete vršiti i iz inostranstva na devizni račun
IBAN:
BA391320010809677245
SWIFT/BIC: TBTUBA22 Senka Dervišević.
Uplate iz BiH možete uplatiti na račun NLB banke

1321000205905594

Mirela Salihbegovic, organizatorica aukcija dresova za pomoc tesko oboljelim osobama (Foto: Facebook)

– Organizovali smo putem Facebooka šest aukcija prodaje dresova naših poznatih sportista i prikupili smo 3.800 KM. Novac je uplaćen za pomoć u liječenju Lejle Suljkanović, Senke Dervišević, Jasmina Zubčevića i Vedada Halilovića – rekla nam je tuzlanska humanitarka, Mirela Salihbegović.

Da kažemo i to, na aukcijama su se našli dresovi fudbalera Samira Efendića (2) i Miralema Pjanića, rukometaša Alena Ovčine i Dine Hamidovića, te košarkaša Bojana Bogdanovića. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *