Rukometaši Slobode danas protiv Spačve: “Generalka” pred duele s Klaskvikom

Posljednju od sedam planiranih pripremnih utakmica rukometaši tuzlanske Slobode odigrat će danas protiv Spačve iz Vinkovaca.

Evropsko izdanje RK Slobode (Foto: Klub)

Susret u Maloj dvorani Mejdana zakazan je za 17:30 sati.

Ovo je na neki način “generalka” pred zvanični početak sezone i izlazak tuzlanskog tima na Evropsku scenu i dva susreta s ekipom Team Klaskvim s Farskih otoka.

Podsjećamo, rukometaši Slobode neće u 1. kolu European Cupa putovati na Farska ostrva, nego će obje utakmice s Klaskvikom biti odigrane u tuzlanskom Mejdanu.

Umjesto 9. septembra na Farskim otocima, Klaksvik će formalni domaćin biti 15. septembra u Mejdanu s početkom od 19:30 sati, dogovorili su predstavnici dva kluba.

Dva dana poslije, znači, 17. septembra 2023. godine, odigrat će se uzvratni susret kada će domaćin u Mejdanu biti Sloboda. Ova utakmica odigrat će se s početkom u 15 sati.

Od 24. jula, kada su počele pripreme Slobode za narednu sezonu ekipa trenera Mirka Mikića osigrala je šest pripremnih utakmica, od kojih četiri na turnirima u Italiji (Sassari) i Sloveniji (Dobova).

Evo rezultata pripremnih mečeva:

TUZLA: Valpovka (Valpovo) 27:19
NOVI SAD: Vojvodina 26:45
SASSARI: Raimond Sassari 27:27 (penalima 31:29)
Potaissa Turda (Rumunija) 24:37
DOBOVA: Dobova (Slovenija) 32:29
Koper 27:32

Tuzlanska publika imala je priliku dosta izmijenjenu ekipu Slobode gledati samo u jednom, prvom pripremnom meču, protiv Valpovke, tako da se večerašnji dual sa Spačvom očekuje s velikim zanimanjem.

Za očekivati je da je struka u klubu uspjela posložiti sve poluge na svoje mjesto i da će “crveno_crni” u trećoj uzastopnoj evropskoj sezoni prvi put uspješno proći prvu prepreku.

Rukomet i fudbal su veoma popularni sportovi na Farskim otocima. Podsjećamo, reprezentacija ove male zemlje, koja ima nešto viđše od 54.000 stanovnika, plasirala se na završnicu Evropskog prvenstva koje se u januaru igra u Njemačkoj. (as)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *