Danas dva susreta 5. kola Premijer lige BiH: Tuzla City gostuje na Grbavici

Peto kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas.

Prvi na teren od 17 sati će fudbaleri Igmana i Posušja. Meč iz Konjica navijači neće imati priliku pratiti u TV prijenosu, a za glavnog arbitra delegiran je Prijedorčanin Luka Bilbija.

Posušje je u prošlom kolu poslije dva poraza uknjižilo prvu “tricu” i to protiv Željezničara (1:0), dok je Igman poslije dvije pobjede upisao i prvi poraz od banjalučkog Borca sa 4:1.

Večernji termin rezervisan je za duel Želje i Tuzla Cityja na stadionu Grbavica (20.45 sati).

Željo je nakon dobrih evropskih partija, potom i pobjede nad Borcem, doživio “prizemljene” prošle subote u Posušju, dok je Tuzla City na Tušnju poražen od Sarajeva.

– Raduje me ova utakmica, u narednih sedam dana imamo tri utakmice da vidimo realno gdje smo i šta smo, na čemu treba da radimo. Poraz iz prošlog kola protiv Posušja nas nije poljuljao. Nadam se najboljem, dobrom izdanju moje ekipe. Imamo malih problema što se tiče povreda. Štilić je već dugo odustan, možda će danas trenirati sa ekipom. Šehić je obnovio povredu zadnje lože i za Abdula (fudbaler iz Saudijske Arabije) će se u narednoj sedmici riješiti pitanje njegovog boravka – referirao je Nedim Bašić stanje u ekipi pred duel sa svojim bivšim poslodavcem.

Utakmicu je najavio i fudbaler Tuzla Cityja Mustafa Šukilović.

– Očekuja nas utakmica protiv kvalitetne ekipe Željezničara. Mi smo svi spremni i jedva čekamo da meč počne, te se nadamo povoljnom rezultatu.

Posljednji put, Željo i Tuzla City su igrali u julu ove godine. Radilo se o prijateljskom meču, a završeno je 1:1.

Ukupno je Željo protiv Tuzla Cityja igrao 16 zvaničnih mečeva. Sedam puta radovao se sarajevski, šest puta tuzlanski premijerligaš, a tri meča su okončana remijem.

Pravdu na Grbavici dijelit će Josip Martinović iz Čapljine, a prijenos je na Areni Sport.

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *