Panonska jezera u septembru dočekuju raftere iz cijele BiH i regiona

Raft-eko klub „Accent“ Tuzla sredinom septembra na Panonskim jezerima u Tuzli organizuje tradicionalnu sportsko-turističku priredbu pod nazivom “Raftlook 2023”.

Članovi ovog kluba pozivaju sve zainteresovane zaljubljenike u adrenalinske sportove, prirodu i dobro druženje da prisustvom uveličaju odvijanje ovog događaja pod nazivom „Raftlook 2023“ odnosno XV. međunarodne susrete raftera/ki iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Susreti raftera na Panonskim jezerima u Tuzli održat će se od 15. do 17. septembra ove godine, u organizaciji Raft-eko kluba „Accent“ Tuzla.  Ulaz na sam događaj je besplatan.

Raft-eko klub „Accent” Tuzla jedan je od najstarijih rafting klubova u Bosni i Hercegovini nastao u Tuzli koja ima hendikep da nema veliku rijeku za raft takmičenja.

– Organizovanjem susreta raftera, koji su postali tradicionalan događaj u našem gradu, želimo da pokažemo da ono što su građani Tuzle i naši članovi napravili sa puno ljubavi i odricanja, može da se mjeri sa uspjesima drugih događaja raft klubova koji se mogu pohvaliti prirodnim ljepotama rijeka kakve su Una, Neretva, Drina, Krivaja, Vrbas, Bosna i dr. „Raftlook 2023“ za glavni cilj ima popularizaciju raftinga kao adrenalinskog sporta, koji također okuplja zaljubljenike u prirodu, a ovakvi susreti su ujedno i prilika za demonstriranje rafterskih vještina, prezentaciju opreme i neizostavno lijepo druženje – navode iz Raft-eko kluba “Accent” Tuzla.

PROGRAM SUSRETA RAFTERA “RAFTLOOK 2023”:
(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *