Neuropsihijatar Urlić: “Među osobama koje su podržavale ubojstvo nalazi se potencijalni ubojica”!

U BiH zastave su na pola koplja nakon stravičnog trostrukog ubojstva koje je počinio Nermin Sulejmanović. Ubio je nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dva muškarca, oca i sina – Džengiza Ondera i Džengiza Denisa. Brutalno ubojstvo prenosio je uživo na društvenim mrežama, a nakon zločina počinio je samoubojstvo.

Neuropsihijatar Ivan Urlić za Index je rekao kako se radi o sociopatskoj strukturnoj osobnosti koja je vezana za podzemlje i krijumčarenje drogom.

“Ubojica je psihopat i vjerujem da je imao teški poremećaj ličnosti. Ovo je profil ubojice koji nema kulturnu i civilizacijsku nadogradnju. To je odgojno zapuštena osoba koja je sve investirala u tu sliku velike snage i moći. Iako je imao kriminalni dosje, nije se očekivalo da će se na takav način obračunati s bivšom suprugom”, rekao je Urlić.

Psihijatar Urlić kod ubojice je prepoznao veliku težnju za samoisticanjem upravo zbog prenošenja ubojstva na društvenim mrežama. Ubojstvo je uživo gledalo oko 15 tisuća osoba, a pojedini su podržavali njegov zločin. Takvim činom, smatra Urlić, ubojica je htio postati junak na društvenim mrežama i u svom mjestu.

“Htio je da njegov zločin ima puno širi odjek, pa možda čak i svjetski. On je imao silnu patološku želju da se pohvali svojom moći, kao što imaju i diktatori koji su gospodari života i smrti. On je krenuo u pohod da se vidi da je on taj gospodar života i smrti koji će za druge odabrati životni put”, rekao je psihijatar Urlić.

Na društvenim mrežama ubojičinu težnju za isticanjem moći uživo je pratilo 15 tisuća osoba. Nekolicina ga je poticala na ubojstva. Nermin Sulejmanović je, prema navodima medija, na početku pohoda gledatelje obavijestio kako će uživo moći gledati ubojstvo.

“Među osobama koje su podržavale i gledale ovo ubojstvo nalazi se potencijalni ubojica. Oni neće kopirati ono što je već netko napravio, ali su spremni na počinjenje sličnih radnji. To su osobe koje popularno nazivamo krvoločnima, a to su i dokazale gledanjem takvog čina”, kazao je Urlić za Index.hr.

Navodno je policija locirala 40 osoba koje su gledale Sulejmanovićevu snimku i podržavali ga, ali nema informacija da li su te osobe uhapšene i ispitane. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *