Tijelo ubice Nermina Sulejmanovića nalazi se u Komemorativnom centru u Tuzli

Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića nalazi se u Komemorativnom centru u Tuzli, a do danas niko nije podnio zahtjev za njegovo izuzimanje. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić.

Nermin Sulejmanović široj bh. javnosti postao je poznat po krvničkom činu u kojem je u Gradačcu ubio tri osobe, uz ranjavanje isto toliko njih. U konačnici je sebi presudio pucnjem iz pištolja, nakon čega je po naredbi Tužilaštva TK izvršena obdukcija njegovog tijela.

Nakon toga tijelo je prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, gdje se i danas nalazi. Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Komemorativnog centra Faruk Latifagić, njima se do danas niko zvanično nije obratio u vezi s preuzimanjem Sulejmanovićevog tijela.

“Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas te je spremno za ukop. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca jer je riječ o osobi sa njihovog područja”, kazao nam je Latifagić.

On je naveo i to da Komemorativni centar u Tuzli na sebe ne može preuzeti obavezu ukopa Sulejmanovićevog tijela jer je riječ o građaninu drugog grada.

“Postoji mogućnost da se sutra lično obratim Gradskoj upravi Gradačca jer je on njihov građanin”, dodao je Latifagić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *