Vaša pisma: Selektivna pravda Policijske stanice “Istok” U Tuzli (Foto)

Dozvolite da vam ispričam nešto o selektivnoj pravdi Policijske stanice “Istok” Tuzla, na ulicu Djure Djakovic, Zlokovac, Tuzla.

Odkako se Policijska stanica “Istok” preselila iz Slavinovića u Ši Selo, 2023. godine, počinje saobraćajni teror, iako na istom mjestu parkiram od 1987. godine, odkako se Zlokovac izgradio.

Kažnjavaju samo nas nekoliko što parkiramo ispred kuće, dok ostale, koji se također nalaze u prekršaju ne žele da vide i kazne. Nadam se da ćete shvatiti da se ne radi o kažnjavanju mene, koji se nalazim u prekršaju, i uvijek ću pošteno platiri svoju kaznu kada god je to potrebno.

Međutim, problem nastaje kada se za isti prekršaj kažnjavaju tri automobila dok se 30 parkiranih na istom mjestu zaobilazi iz dana u dan. Po čemu smo različiti, po čemu za sve građane Tuzle ne važi isti zakon? Kada ćemo reći dosta selektivnoj pravdi i maltretiranju samo nas “običnih građana”?

Sve ove slike što sam vam poslao su nastale kada su mene jedino zapisali, a moj je crni mercedes i vidite obavijest na vjetrobranu, a na ostalim vozilima, koji se takodje nalaze u zabrani parkiranja, nisu stavili nikome obavijest o nepropisnom parkiranju. Zašto i kakva je to selektivna pravda? (Izet Švabo Butković, Tuzla)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *