Jednokratna pomoć za penzionere uz avgustovsku penziju: Evo koliko će dobiti

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom je ovlastila ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Fadila Alića da potpiše Sporazum sa Federalnim zavodom PIO/MIO Mostar o isplati jednokratne novčane pomoći penzionerima sa područja Tuzlanskog kantona sa najnižom penzijom u iznosu od po 100 KM.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM koju će dodijeliti Vlada TK ostvaruju penzioneri sa mjestom prebivališta na području Tuzlanskog kantona a koji primaju lične ili porodične penzije i čija ukupna penzijska primanja ne prelaze iznos od 538,27 KM.

Federalni zavod PIO/MIO Kantonalna administrativna služba Tuzla će bez naknade, nakon uplate finansijskih sredstava izvršiti prenos sredstava u pojedinačnom iznosu od 100 KM penzionerima uz isplatu redovne penzije za avgust 2023. godine.

Ukupan broj primalaca jednokratne pomoći, utvrđen od strane Federalnog zavoda PIO/MIO Mostar i dostavljen Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, je 37.170 penzionera. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *