Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry rajčica odlična su ideja za brz i hranjiv obrok.
Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, češnjakom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.
Sastojci
Marinirana pureća prsa
4 odreska purećih prsa (800 g)
1chilli
8 žlica limunovog soka
Prstohvat sjemenka korijandera
2 češnja češnjaka
Salata od avokada i cherry rajčica
240 g riže
500 g cherry rajčice
1 avokado
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje
Malo svježeg sjeckanog mladog luka
Priprema
Marinirana pureća prsa
Marinirajte meso
Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, papra, chilija, zdrobljenih sjemenki korijandera, češnjaka i ulja.
Ispecite puretinu
Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši.
Salata od avokada i cherry rajčica
Narežite rajčicu i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.
Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršina.
Poslužite
Stavite rižu kao podlogu, na nju stavite puretinu, a na puretinu stavite salatu od rajčice i avokada. Prijatno!
Vrijeme pripreme: 20min
Vrijeme kuhanja: 30min
Ukupno vrijeme: 50min (R)