Rudari sutra stižu u Sarajevo: “Nije rudar fukara! Više vam nećemo dati da nas pljačkate”

Rudari iz sedam rudnika Koncerna protestvovaće u utorak od 11 do 14 sati ispred zgrade Uprave JP Elektroprivreda BiH.

Prema najavama Sinana Husića, predsjednika Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH, oko 500 rudara u radnim odijelima doći će u Sarajevo i iskazati nezadovoljstvo zbog odnosa prema zeničkim komoratima.

Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikata Rudnika Kreka Tuzla i danas je ponovio: “Jadna je ona država u kojoj je rudar problem”, piše Oslobođenje.

On je također istakao da je problem ljudi u eketroprivredi je što postoji generacija sindikalnih vođa i sindikaliniih predstavnika rudar akoja argumentima i činjenicama pokazuje kriminalan odnos Elektroprivrede prema rudnicima i rudarima…

Također je istakao sa skupljaju svu dokumentaciju da se vidi “dokle je došla pljačka tih iz naopake zgrade”.

– Ona naopaka zgrada je naša, napravljena je krvlju i znojem rudara. Nema te sile koja nas može spriječiti da dođemo tamo, kazao je Tokić.

– Sutra, ako Bog da, komorati, idemo svi. Bilo ko da pokuša, provokacijama ili bilo kako, imaće odgovor. Nije rudar fukara…! Mi rudari dajemo, i dali smo, ali vam više nećemo dati da nas pljačkate, navodi list.

Rudari su također istakli da neće biti prekida proizvodnje u 6 rudnika, a u Zenici proizvodnja obustavljena 25. jula.

Podijeli

2 0 komentara

  1. ovi rudari malo po malo i imaju plate poput doktora i akademika…čemu da se nada naša omladina kad se ne cijeni KNJIGA

    • a gdje se to cijeni knjiga i na zapadu ,rudari, i radnici u auto industriji koji rade na traci imaju place vece od Inženjera, koji rade u Birouma., vise i od ekonomista…Plaća se rad- uslovi rada ,a ne teferič i sijelo..
      Ende

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *