Borac pružio snažan otpor, ali je primio gol u posljednjim trenucima meča u Beču (Foto)

U okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu Borac je izgubio u Beču od Austrije rezultatom 1:0 i tako ostavio veliku šansu za iznenađenje u Banjaluci.

Početak utakmice donio je malo uzbuđenja, ali bez većih opasnosti po oba gola. U sedmoj minuti nakon prekida Tabaković je pogodio za vodstvo Austrije, ali je njegov gol poništen radi ofsajd pozicije.

Nakon sjajnog kontra napada u 19. minuti jedan igrač Cortres je zatresao mrežu Austrije, ali je gol poništen radi prethodnog ofsajda Jove Lukića.

Dvije minute poslije nakon ubačaja sa desne strane, Jukić je pokušao, ali je Ćetković lagano uhvatio loptu. Opsadno stanje je bilo pred golom Borca, Austrija je na sve načine pokušala zatresti mrežu bh. tima, imali su nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Sjajnu priliku imala je Austrija u 31. minute nakon prekida, ali je Ćetković odbranio dva vezana udaraca Tabakoviću i Hollandu.

Deset minuta poslije Cortes je imao odličnu priliku, ali je lopta nakon njegovog šuta završila preko gola. U prvoj minuti sudijske nadoknade Kvržić je šutirao sa distance, ali je golman odbranio njegov udarac, samo minut poslije i Blagaić je pokušao, ali je ponovo golmana Austrije bio siguran.

Već na otvaranju drugog poluvremena Fitz je šutirao sa vrha šesnaesterca, ali je ponovo sjajni Ćetković bio siguran.

Borac je prijetio u 59. minuti, Barsky je šutirao sa 20 metara, ali pravo u Fruchtla.

Veliku priliku imala je Austrija u 66. minuti, Tabaković je uposlio Jukića, ali se Ćetković ponovo istakao na golu Borca.

Četiri minute poslije stativa je bila saveznik Borca, Fitz se namjestio na udarac sa 16 metara, Ćetković je ostao ukopan i sam pogledom ispratio loptu koja je udarila u stativu.

Desetak minuta poslije Borac je imao sjajnu priliku, Terzić je uposlio Kulašina, koji je odlično šutirao i savladao golmana Fruchtla, ali je jedan od defanzivaca Austrije izbio loptu nazad u igralište.

Ponovo se Ćetković istakao u 82. minuti, kada je odbranio udarac Grubera.

U posljednjem napadu na utakmici Tabaković je nakon ubačaja Polstera uspio savladati Ćetkovića za veliko slavlje domaćih navijača i igrača.

Na kraju su Banjalučani poraženi od favorizovane Austrije, ali imaju velike šanse da na domaćem terenu dođu do pobjede i prolaska dalje.

Konferencijska liga:

Austria – Borac 1:0 (Tabaković 90+4’)

Stadion: Viola Park (Beč, Austrija) Sudija: Joey Kooij (Nizozemska) Žuti kartoni: Holland, Ranftl, Husković (Austria) Cortes, Predragović, Mihajlović (Borac)

AUSTRIA WIEN: Fruchtl, Ranftl, Galva, Martins, Meisl, Holland, Jukić (Brounder), Potzmann (Polster), Fischer (Gruber), Fitz (Husković), Tabaković

BORAC: Ćetković, Kvržić, Čelić, Šušić, Herera, Barsky, Predragović, Cortes (Subić), Blagaić (Makarić), Mihajlović (Kulašin), Lukić (Terzić) (SC – TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *